Feirer FN-dagen med gavedryss

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I dag markeres FN-dagen på skoler over hele landet, men på Røren i Hokksund feires det med gavedryss.

DEL

DRAMMENSREGIONEN: 24. oktober er annerledesdagen på mange skoler. Lærebøkene får fri, og FN-dagen markeres med barnetog, konserter, rollespill og utstillinger. Og på mer enn 800 skoler over hele landet danses "Blimed-dansen" i dag, der inkludering og kunsten å behandle hverandre med omsorg og respekt spiller hovedrollen.

Også de 314 elevene ved Røren barneskole i Hokksund har øvd flittig på denne fellesdansen de siste ukene. Men i tillegg har de nesten løpt beina av seg for å hjelpe syriske flyktninger i Jordan.

Ny rekord

 - På FN-dagen feirer vi barns rettgiheter, sier Hannah Ullern Braathen, som sammen med Arnt Eirik Selte Rasmussen og Merethe Brattensborg utgjør elevrådsstyret ved Røren skole. De har det ekstra travelt i dag, selv om det er fjerdeklasse som står for dagens forestilling.

For det er elevrådsstyrets representanter som får avsløre hemmeligheten: Hvor mye penger denne aktive Tusenbeinskolen har løpt inn i år.

- Rekord, smiler Merethe og røper at elevene på Røren har klart å samle inn - for ikke å si løpe inn - 64.106 kroner. Aldri før har de klart så mye, men totalt gjennom de årene Røren har vært en Tusenbeinskole, har de bidratt med imponerende 526.526 kroner.

Tusenbein

Den internasjonale bevegelsen som Røren er med i, er en fredsbevegelse der barn hjelper andre barn. Pengene som samles inn skal gå til humanitært arbeid i krigsherjede områder, og i år får pengene fra Røren bein å gå på blant de syriske flyktningene i Jordan.

Røren har også celebre gjester på besøk denne FN-dagen. Tusenbeinbevegelsens sjef, Bela Gran Jensen fra Tsjekkia, er på Rlren for selv å motta pengene.


Andre saker på dt.no:

Artikkeltags