Halve hagen forsvant

Slik så det ut på gårdsplassen til Tord Clausen i Øvre Eiker.

Slik så det ut på gårdsplassen til Tord Clausen i Øvre Eiker. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Strekningen mellom Lerberg og Horgen (rv 283) var et av de hardest rammede områdene i Øvre Eiker. Tirsdag våknet Tord Clausen opp til et stort hull i hagen.

DEL

ØVRE EIKER: Clausen, som har bodd i Lerberg i over 50 år, anslår at nærmere 100 kvadratmeter av hagen hans forsvant i løpet av natt til tirsdag og tirsdag.

– Vi hørte noe mistenkelig romling mens vi lå og sov, men så ikke skadene før morgenen tirsdag. Da hadde det blitt litt endring i vegetasjonen, sier Clausen.

Flommen hadde nemlig tatt med seg deler av hagen og oppkjørselen til Clausen.

– Deler av hagen kan gli ut

Tirsdag hadde Clausen besøk fra Norges Geotekniske Institutt (NGI), som beroliget han med at huset hans ikke stod i fare for å rase ned.

– Men flere deler av hagen kan gli ut, så det er viktig å gjøre noe med dette her, sier Clausen.

Onsdag var allerede Statens Vegvesen og Isachsen entreprenør i gang med arbeidet med det massive hullet. De antar at det vil ta to-tre dager før de har fått fylt området med stein.

Ifølge NGI skal prisen for opprydningsarbeidet ligge på 300.000 kroner.

Jobbet på riksveien

Huset til Clausen ligger langs riksvei 283, som var en av veiene Statens Vegvesen prioriterte å gjøre opprydningsarbeid på.

Da Drammens Tidende var på strekningen onsdag formiddag, antok arbeiderne at alle hullene mellom Lerberg og Horgen var tettet i løpet av dagen.

Frem til dette var det redusert fremkommelighet på riksveien i dette området.

Artikkeltags