Gå til sidens hovedinnhold

Kan ha omkommet av propangass

Artikkelen er over 7 år gammel

Brannvesenet skal ha skrudd av propangass på kjøkkenet, ifølge politiet.

ØVRE EIKER: Kvinnen og den syv år gamle sønnen som ble funnet døde i en hytte ved Lauvtjern lørdag kveld, kan ha omkommet av propangass.

– Det vi vet er at det var en type propangass i hytta. Dette er gass man for eksempel kan bruke på kjøkkenet, sier jourhavende jurist Birgit Austad i Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no.

Men politiet sier de foreløpig ikke kan fastslå hva som er dødsårsaken.

– Årsaken til hendelsen er foreløpig ukjent. Politiet kan bekrefte at det luktet gass i hytta. Teknikere vil i dag gjennomføre tekniske undersøkelser på stedet, opplyser politiet til dt.no.

LES MER: Mor og barn funnet døde i hytte

Krimteknikere er på plass ved hytta

Flere krimteknikere fra politiet i Søndre Buskerud, samt utrykningsleder i brannvesenet i Nedre Eiker var søndag ettermiddag på plass ved hytta.

– De skal nå gjennomgå hytta, forteller dt.nos reporter på stedet.

Politiet opplyser at det foreløpig kun er lokale krimteknikere som skal undersøke åstedet, men utelukker likevel ikke at Kripos kan bli koblet inn.

LES MER: – Dette er bare tragisk

Uvisst hvor lenge de har ligget i hytta

Jourhavende jurist i Søndre Buskerud politidistrikt, Birgit Austad, sier til dt.no at de ikke kan uttale seg om hvor lenge personene har ligget i hytta.

– Dette er ikke noe vi kan uttale oss om på nåværende tidspunkt, sier hun.

Faglærer: – Kan ha blitt kullosforgiftet

Johan B. Langfeldt, faglærer i gassteknikk ved Teknologisk institutt på Norsk gassenter, sier til VG at det kan oppstå oksygenmangel og forekomme kullos ved at propan fortrenger pusteluften.

– Fra vårt ståsted ser det ut til at sistnevnte er mest sannsynlig. De berørte i saken har sannsynligvis fått manglende oksygentilførsel ved forbrenning av propan. Oksygenet kan ha blitt brukt opp. Deretter kan det først ha oppstått en avgass bestående av karbondioksid, men ettersom oksygeninnholdet blir lavere og lavere, kan flammen på ildsted eller kokeapparat ha gått over til å produsere mer og mer rent kullstoff.