Kjempehull rev fremakselen av bilen

Frontakselen ble revet av da den traff kanten på hullet, som ble gravet ut av vannmassene. Heldigvis landet Lars Petter Yndesdal (21) og venninnen som satt på, på den andre siden av veien.

Frontakselen ble revet av da den traff kanten på hullet, som ble gravet ut av vannmassene. Heldigvis landet Lars Petter Yndesdal (21) og venninnen som satt på, på den andre siden av veien. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lars Petter Yndesdal (21) så ikke at vannmassene hadde revet med seg deler av veien, før han kjørte ut i et gapende hull på Skotselvveien.

DEL

ØVRE EIKER: Lars Petter Yndesdal (21) vil nok aldri glemme kjøreturen fra Hokksund i retning Skotselv, mandag kveld. Det regnet kraftig og gatelysene var mørke. Så mye regnet det, at han hadde vanskelig for å se fremfor seg.Det var først sekunder før han kjørte inn i det, at han la merke til det gapende hullet i veien på fv62.

– Jeg så ingenting. Om veien raste akkurat idet jeg kom eller om den hadde rast før, aner jeg ikke, sier Yndesdal, og forklarer at han fortsatt ikke helt vet hva det var som skjedde.

LES OGSÅ:
Vannet skyldte bort veien

Rev forakselen rett av

– Jeg kjente at bilen bunnet imot kanten av hullet. Forhjulene gikk inn i kanten, mens selve karosseriet gikk over og opp på asfalten. Så jeg vrei fremakselen av bilen, og resten av bilen skled opp på asfalten på den andre siden av hullet, forklarer han.

Yndesdal rakk ikke å tenke noe særlig før han var over på den andre siden.

– Da jeg landet tenkte jeg bare på hvordan det gikk med venninnen min som satt på. Hun skallet inn i frontruta, forteller Yndesdal, som selv kom fra det uten fysiske skader.
Både naboer og andre bilister kom til for å hjelpe. Bilen blir dratt lenger inn på asfalten, slik at den ikke skulle bli dratt med av vannmassene. Og snart var også ambulanse og brannbil på stedet.

LES OGSÅ: Veier sklir fortsatt ut

Fant fremakselen

I ettertid har Lars Petter tenkt at de kunne ha druknet om bilen hadde gått ned i hullet og vannmassene.

– Det var jo så mye vann. Det fosset gjennom veien, sier han.

– Hvordan går det med venninnen din som slo hodet i frontruta?

– Hun har hatt vondt i hodet, men det begynner å gå bedre, sier Yndesdal.

I går fant han igjen fremakselen. Den var blitt skylt et godt stykke fra veien, og nedover skråningen.

LES ALT OM UVÆRET HER

Artikkeltags