ØVRE EIKER: Nicu Juezeacze smetter under politisperringen. Han har vært og sett etter eiendelene sine. Han bodde i det nedbrente gutteinternatet til Den europeiske bibelskolen i Skotselv.

– Alle dokumentene er borte, sier Juezeacze.

Han kommer fra Moldova og er elev ved skolen. Mange av elevene som hadde reist hjem på juleferie var kommet tilbake til skolen.

Elevene sto på farten til å reise på en misjonstur til Afrika. Nå kan det hende at Juezeacze ikke får være med. Passet var en av eiendelene hans som lå på hybelrommet.

Ingen oversikt

Klokken 04.50 natt til søndag fikk brannvesenet melding om at det brant i et av byggene på bibelskolen.

Politiet hadde søndag ingen oversikt over hvor mange personer som befant seg i gutteinternatet denne natten.

Ifølge folkeregisteret er det registrert fire personer på adressen. Beboerne selv har opplyst at det bodde 15 personer i huset.


De personene som sov i huset skal ha blitt vekket av røykvarsler.

– Det jeg har hørt var at gnister fra peisen tok fyr i en kartong. De som var i huset prøvde å slukke brannen, men brannslukningsapparatene fungerte ikke, sier Juezeacze.

Han overnattet ikke på hybelbygget denne natten.

LES FLERE NYHETER FRA ØVRE EIKER HER.

To til legevakten

Politiet avventer tekniske undersøkelser før de kan si noe om brannårsaken.

– Men brannen kan ha startet nær en vedovn, bekrefter operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Marianne Mørch.

Bygget var overtent da brannvesen og politi kom til stedet. Politiet skal ha fått opplyst at alle som var i bygningen hadde kommet seg ut.

En polsk kvinne og en italiensk mann ble sendt til legevakt med mindre, overfladiske brannsår under føttene.

Verken politiet eller Drammens Tidende har lyktes å få kontakt med de ansvarlige for bibelskolen. De oppholder seg i USA.