Redder skoletur og seniorplasser

De er uenige om mye, opposisjonsleder Bente Skårdal Kleven (Ap) og posisjonsleder Inger Solberg (H). Men de to sakene Toleransereiser og leie av plasser på Trollhaugen, er de enige om.

De er uenige om mye, opposisjonsleder Bente Skårdal Kleven (Ap) og posisjonsleder Inger Solberg (H). Men de to sakene Toleransereiser og leie av plasser på Trollhaugen, er de enige om. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Alle partiene i Øvre Eiker er enige om å gi penger til både Toleransereiser og leie av sykehjemsplasser på Trollhaugen Seniorsenter.

DEL

NEDRE EIKER: I morgen behandler formannskapet i Øvre Eiker neste års budsjett. Arbeiderpartiet og Sv i opposisjon leverer ett budsjettforslag, mens flertallspartiene Høyre, Frp, Sp og KrF også har utarbeidet felles budsjettforslag.

To av sakene det har knyttet seg stor spenning til, er noen av rådmann Øivind Hvidstens kuttforslag. Rådmannen forslo å droppe 10.-klasses skoletur Toleransereiser for å spare 600.000 kroner. Han ville også kutte leie av tre private sykehjemsplasser på Trollhaugen Seniorsenter, for å spare 2,3 millioner kroner.

Samstemte politikere

Men politikerne går samstemte imot rådmannens forslag. Drammens Tidende har i ettermiddag fått tilgang til både flertallspartienes og mindretallspartienes budsjettforslag.

Alle partiene er enige om at de vil beholde både Toleransereiser og sykehjemsplasser på Trollhaugen.

I en pressemelding skriver gruppeleder Bente Skårdal Kleven og ordførerkandidat Tor Kenneth Talmo i Ap at det var uaktuelt for dem å kutte Toleransereiser.

– Toleransereisene har vært og er et viktig holdningsskapende arbeid blant barn og unge i kommunen, skriver de.

Flertallspartiene er helt enige.

– Vi ønsker å ha et høyt fokus på toleransearbeid. Årskullet som skal reise i 2011, er allerede godt i gang med forberedelsene til turen, skriver Høyre, Frp, Sp og KrF i sitt forslag.

Leier plasser

Også Trollhaugen var en viktig sak for alle partiene.

– Vi har i flere år kjempet med nebb og klør for at kommunen skal ha plasser ved Trollhaugen. Dagens situasjon ved Eikertun, med et mer eller mindre konstant overbelegg, underbygger viktigheten av dette, heter det i pressemeldingen fra Ap.

Mens Ap og Sv vil sette av 2,3 millioner til kjøp av plasser, vil flertallspartiene foreslå å sette av 4,8 millioner kroner. Det er nok til åtte plasser.

– Vi ser at vi har behov for sykehjemsplasser. Ved å kjøpe plasser på Trollhaugen i 2011, vil overbelegget på Eikertun begrenses og vi kjøper oss tid til å bygge flere sykehjemsplasser, sier posisjonsleder Inger Solberg (H).

Artikkeltags