Rekordåpning

Andreas Narverud viser stolt fram sin største fangst på 14,6 kilo.

Andreas Narverud viser stolt fram sin største fangst på 14,6 kilo. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Helgens åpning av laksesesongen nedenfor Hellefossen ble den beste noensinne. Svein Gabrielsen fikk storfangst på 15,7 kilo.

DEL

ØVRE EIKER: Oslo-mannen og hobbyfiskeren Gabrielsen tok lørdag turen bort til Hellefossen for å starte laksefiskesesongen, og tomhendt hjem igjen gikk han ikke.

Del på Facebook

– Det var en bra start på sesongen. Jeg fikk to fisk. Den ene på 7,2 kilo og den andre på 15,7 kilo. Nå har jeg levert begge to til røyking, forteller han til Drammens Tidende.

Å få opp den største var ikke bare enkelt.

– Det tok sin tid å få den opp, kanskje 15–20 minutter. Det var så spennende da jeg skjønte at den var så stor! Det var artig å få den første, men det var mye mer spennende å få den som var så mye større, sier Gabrielsen.

– Det kan hende de andre der ble litt misunnelige, men de sa ingenting, fortsetter han.

Men det er ikke første gang at Gabrielsen får storfangst nedenfor Hellefossen. I 2008 dro han opp sesongens største laks her, på hele 18,6 kilo.

LES OGSÅ: Glad fisker i god sesong

Laksekongen

Men kongen av Hellefossen denne første åpningshelgen var 28-åringen Andreas Narverud fra Holmestrand. Han dro opp tre laks på lørdag og to på søndag, hvorav de to største var på 14,6 og 13,7 kilo.

– Det er en knallåpning på hele elva, og det har vært helt sinnssykt! Jeg har fått over 42 kilo laks siden laksesesongen åpnet på fredag! Nå blir det mye røykt laks framover, sier han til Drammens Tidende.

Narverud er en ivrig fisker, og forteller at han fisker hele året.

– Jeg kommer vel aldri til å gi meg med å fiske. Fisking er ikke bare en hobby, det er en lidenskap, sier han videre.

18 laks på kroken

Geir Nyhus, formann i Laksefiskutvalget, forteller til Drammens Tidende i 16-tiden på søndag at årets sesongåpning på laksefisket nedenfor Hellefossen slår alle rekorder.

– Det har vært den beste åpningen av laksefisket noen gang, det har aldri vært så bra før, sier han.

– Fram til nå har det blitt tatt 18 laks, og de tre største er på 15,7, 14,6 og 14,5 kilo. Så det har vært knallbra!, sier han videre.

Men han har dessverre ikke fått fisket noe selv ennå.

– Selv har jeg ikke hatt snøret i vannet ennå. Jeg har ikke hatt tid, for jeg har vært for opptatt med å organisere. Men det klør i fingrene for å si det sånn!, sier han.

Artikkeltags