KONGSBERG: 17-åringen studerte yrkesfag ved Kongsberg videregående skole, også kjent som undervisningsstedet Tinius Olsen.

Skolen har omtrent 1.400 elevplasser fordelt på 11 utdanningsprogram.

I løpet av uken vil det bli avholdt en minnemarkering på skolen.

– Alle er berørt

Flere elever Drammens Tidende har snakket med er preget av den tragiske hendelsen.

– Selv om vi ikke kjente offeret direkte, er vi sjokkert over det som er skjedd. Alle blir berørt fordi det skjedde i nærområdet, forteller elevene Kristin Syvertsen (18), Hillary Stangland Backer (18), Marius Hollevik (17) og Anna Sagvolden (18). 

LES OGSÅ: Forsvareren: – Han har det helt forferdelig

– Skummelt

I første skoletime mandag satte læreren av 15 minutter til å snakke med klassen om hendelsen som tok livet av en av skolens elever. Elevene forteller om en trist og tung stemning på skolen.

– Det er skummelt det som er skjedd. Jeg kommer til å tenke mer over det når jeg er på fest selv, sier Kristin Syvertsen.

– Jeg trodde ikke at noe sånt kunne skje på et så lite sted som Hokksund, sier Marius Hollevik.

LES OGSÅ: – Hele ungdomsmiljøet er rammet

– Mer sammensveiset

Alle de fire elevene har egne erfaringer fra fester som har utartet til slåssing, men at det som regel alltid er noen som griper inn før det blir alvorlige skader.

– Etter dette kommer vi til å bli mer sammensveiset og flinkere til å tenke på hverandre når vi er på fest, og være mer oppmerksomme når noen blir aggressive, sier Anna Sagvolden.

Noen av elevene gir også uttrykk for at det kan være tilfeldigheter som gjør at noen blir drapsmenn uten å ville det, hvis konflikter får eskalere.

– Flere er i sjokk

Søndag var 150 personer innom Hokksund kirke. Mandag vil kirken være åpen fra klokken 12.

– Dette er trist og vanskelig. Flere er i sjokk, forteller prest Tor Inge Petersen Øverleir.

Det blir ingen minnestund, men kirken er åpen for dem som trenger et sted å sørge.

– Kirken er åpen for å være til støtte for dem som trenger det. Nå har vi bare minnene igjen, men det skal ikke skje at en 17-åring dør i så ung alder, sier presten i Hokksund kirke.

SE VIDEO: Gjør klar til åpen kirke

 

LES OGSÅ: Politiet ble varslet om festbråk én time før de rykket ut