Usikker på gjenvalg

Ann Sire Fjerdingstad (H), ordfører i Øvre Eiker, sonderer nå stemningen blant grunneiere i kommunen sin. Hun vil kunne svare tydelig om Øvre Eiker velges som tomtealternativ for et nytt fremtidig sykehus.

Ann Sire Fjerdingstad (H), ordfører i Øvre Eiker, sonderer nå stemningen blant grunneiere i kommunen sin. Hun vil kunne svare tydelig om Øvre Eiker velges som tomtealternativ for et nytt fremtidig sykehus. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

ØVRE EIKER: Ordfører Ann Sire Fjerdingstad (H) er blitt spurt om hun vil fortsette neste år. Svaret har hun ikke ennå.

– Jeg tenker fram og tilbake på det hver eneste dag, sier Øvre Eiker-ordføreren til Drammens Tidende.

Rett til topps 

Ann Sire Fjerdingstad (H) har hatt en lynrask politikerkarriere, fra hun i 2007 sa ja til å stå som listefyll til kommunevalget.

Med en haug personstemmer suste hun rett inn i kommunestyret. Da Anders B. Werp ble valgt inn på Stortinget i fjor høst, ble Fjerdingstad spurt om å overta som ordfører.


Høyre er så fornøyd med jobben hun gjør, at nominasjonskomiteen har spurt om hun stiller som ordførerkandidat til valget neste år. Fjerdingstad har bedt om betenkningstid.

Takknemlig

– Det veksler fra at jeg syns det er veldig moro, til at jeg lurer på hvorfor jeg holder på med dette. Jeg er i en posisjon jeg egentlig aldri har sett meg selv i, forteller Fjerdingstad.

Hokksund-kvinnen sier hun er ydmyk og takknemlig for at hun har fått sjansen som ordfører og fortsatt har tillit. De beste dagene har hun i møte med innbyggerne.


– De dagene vi ser engasjementet og dugnadsånden blant folk, er det veldig moro å få være ordfører for Øvre Eiker, sier hun.

Vanskelig

Samtidig er det vanskelige dager.

– Det som plager meg mest er at jeg ikke klarer å gjøre alle innbyggerne fornøyde. Jeg skulle gjerne hjulpet de som kommer på kontoret mitt. Det kan være ting jeg selv syns er urimelig, men jeg kan ikke styre alt. Jeg kan ikke tilfredsstille alle. Da blir jeg nesten like lei meg som innbyggerne. Det er ikke noe moro, sier ordføreren.

Hun syns også det er vanskelig å skulle mene noe om alt.

Det er en overgang fra da hun som leder av idrettsrådet kjempet for idretten.

Varaordfører slutter

Mens ordføreren er i tenkeboksen, har varaordfører Solveig Lysaker (Sp) gitt partiet beskjed om at hun ikke stiller til gjenvalg.

– Jeg skal prioritere familien nå, sier hun til Drammens Tidende.


Dermed er det foreløpig åpent hvem som blir Senterpartiets nye toppkandidat. Nominasjonskomiteen i Høyre har gitt Fjerdingstad betenkningstid.

Før jul må hun svare. Leder Nils-Fredrik Braathen i nominasjonskomiteen sier at det er et omfattende puslespill å sette sammen en liste.

– Ann gjør en veldig god jobb. Vi håper virkelig hun fortsetter, sier han.

Les om nominasjonen i de andre partiene her
 

Artikkeltags