Vil tillate sex-salg

- Vi skal evaluere først, men slik jeg ser det nå har ikke forbudet ført noe godt med seg. Det har ikke virket, det har ført til en brutalisering og flyttet de prostituerte inn i mørke bakrom, sier Anders Werp.

- Vi skal evaluere først, men slik jeg ser det nå har ikke forbudet ført noe godt med seg. Det har ikke virket, det har ført til en brutalisering og flyttet de prostituerte inn i mørke bakrom, sier Anders Werp. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stortingsrepresentant Anders B. Werp fra Øvre Eiker vil tillate salg av sex på åpen gate, men utelukker legalisering av bordeller.

DEL

ØVER EIKER/OSLO: Werp er første nestleder i justiskomiteen på Stortinget, og dermed Høyres fremste justispolitiske talsmann.

Forbudet mot kjøp av sex trådte i kraft 1. januar 2009. Forbudet er ofte omtalt som sexkjøploven, men handler egentlig om bare en paragraf i straffeloven.

- Vi skal evaluere først, men slik jeg ser det nå har ikke forbudet ført noe godt med seg. Det har ikke virket, det har ført til en brutalisering og flyttet de prostituerte inn i mørke bakrom, sier Werp til Drammens Tidende.

Konsekvensen av det er at veien ut av prostitusjon blir både vanskeligere og lengre, legger han til.

- Jeg setter min tiltro til Høyre og Erna Solberg, som Norges andre kvinnelige statsminister, ser at det vil være særdeles dårlig likestillingspolitikk å reversere denne loven, sier nestleder i justiskomiteen Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Aftenposten.

Vil lytte

Selv om regjeringspartiene og støttepartiet Venstre er krystallklare i sine krav, lover Werp likevel at øyne og ører er åpne for nye impulser i prosessen.

- Vi er alltid åpne for å ta til oss ny kunnskap og eventuelt endre standpunkt, men det skal nok mye til i denne saken, mener den tidligere ordføreren i Øvre Eiker.

Selv om Werp & Co. vil slippe de prostituerte løs er det helt utelukket å tillate bordellvirksomhet.

Det er ventet at saken kommer opp i Stortinget på slutten av 2014.

Får sextilbud selv

Med Stortinget som arbeidsplass er det nærmest umulig å registrere hva som skjer gatelangs når mørkre faller på.

- Ingen av oss ønsker prostitusjon, men vi må erkjenne at det alltid har eksistert, sier han og forteller at han selv har fått tilbud om å kjøpe sex på vei hjem fra Stortinget en sen kveld.

- Det synes jeg alltid er svært ubehagelig, legger han til.

Artikkeltags