Lundteigen kritiserer kongemiddag

Per Olaf Lundteigen koste seg under middagen på Slottet i går kveld, men er kritisk til hva som serveres de som ikke drikker alkohol.

Per Olaf Lundteigen koste seg under middagen på Slottet i går kveld, men er kritisk til hva som serveres de som ikke drikker alkohol. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Per Olaf Lundteigen koste seg under middagen på Slottet i går kveld, men er kritisk til hva som serveres de som ikke drikker alkohol.

DEL

– Dette er et område hvor Kongen kan forbedre seg. De som drikker alkohol får en hel bukett med ulike viner og andre varianter av alkohol til middagen. Vi som ikke ønsker alkohol får en eplemost til all maten, sier Lundteigentil Bygdeposten.

Han er ikke avholdsmann, men forteller at han etter hvert har reagert på bruken av alkohol i offentlige sammenhenger.

- Fin, men lite mat

– Når en tenker gjennom det, så er norsk offentlighet preget av så mye alkohol at det er riktig at man i offentlige middager prøver å gå foran som et godt forbilde og servere gode alternativer, sier Lundteigen.

Han forteller om en humørfylt middag med hyggelige mennesker i fine omgivelser. Etter 12 år på Stortinget, har Senterpartirepresentanten vært med på de fleste middagene på slottet.

– Det var fin mat, men lite mat – slik er det i fine sammenhenger, sier Lundteigen.

Slottet: - Vi har flere tilbud

- Vi har naturligvis alltid flere alkoholfrie tilbud til dem som ønsker det på våre arrangementer. I tillegg til eplemost, tilbyr vi de fleste varianter av mineralvann. Vi har tidligere tilbudt alkoholfri vin, men har det har ikke vært etterspørsel etter dette, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det Kongelige Slott.

Hun legger dessuten til:

- Vi er heldige i Norge som har mange gode lokale produsenter av eplemost. Svært mange synes dette er det beste alternativet til mat.

LES OGSÅ: Gjett hvem disse skulle besøke

LES OGSÅ: «Listhaug burde sagt nei til å bli statsråd»

LES OGSÅ: Bare byfolk på Stortinget

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken