Pågrepet igjen etter brann

<b>BEDYRET USKYLD.</b> Da Pål Lund-Roland sto fram i Drammens Tidende i juni i år bedyret han sin uskyld. Likevel mener politiet nå at mistanken mot ham er styrket. De mener han står bak brannen på Rødtangen Bad.

<b>BEDYRET USKYLD.</b> Da Pål Lund-Roland sto fram i Drammens Tidende i juni i år bedyret han sin uskyld. Likevel mener politiet nå at mistanken mot ham er styrket. De mener han står bak brannen på Rødtangen Bad.

Artikkelen er over 16 år gammel

Mannen som tidligere har innrømmet å tenne på Rødtangen Bad har nå forklart at han kun formidlet «jobben».

DEL

Politiet mener bestillingen kom fra Pål Lund-Roland og en annen sentral person i miljøet rundt selskapet som eide Rødtangen Bad. Politiet mener motivet var forsikringspenger. Lund-Roland er allerede siktet for å ha bestilt brannen av Rødtangen Bad og Sjøhus i 2002.
I juni i år sto Lund-Roland fram i Drammens Tidende. Han bedyret sin uskyld. Han karakteriserte brannen som et historisk tap, og fortalte om sjokket da han ble pågrepet og begjært varetektsfengslet.
I morgentimene i går ble han nok en gang pågrepet i sitt hjem i Lier og fengslet. I dag begjæres han nok en gang varetektsfengslet.

BEDT OM Å TENNE PÅ. Lund-Roland var daglig leder og medeier i selskapet Destinasjon Holmsbu, selskapet som eide Rødtangen Bad. Lund-Roland og annen en sentral person i miljøet rundt selskapet er siktet for å stå bak brannen som la Rødtangen Bad i ruiner.
En 47-åring fra Drammen, som Lund-Roland i intervjuet med Drammens Tidende betegner som en venn av familien, har tidligere innrømmet å ha tent på Rødtangen Bad. 47-åringen hevdet at det var på eget initiativ, for å hjelpe Lund-Roland som var i pengenød.
47-åringen har nå kommet med en annen forklaring til politiet.
- Han er kommet med en ny forklaring, som bekrefter og forsterker vår mistanke. Han har forklart at han formidlet «jobben» med å tenne på Rødtangen bad til en som tok på seg oppdraget. Oppdragsgiver var Lund-Roland og en annen sentral person i miljøet, sier politiadvokat Knut Austad ved Søndre Buskerud politidistrikt.
Drammens Tidende var i går kveld i kontakt med 47-åringen, men han ønsket ikke å kommentere de nye opplysningene.
- Jeg kan bare henvise til hva politiet sier, uttaler en hyggelig, men bestemt 47-åring.
Politiet har dannet seg et bilde av hvem som kan ha tatt oppdraget om å sette fyr på Rødtangen Bad, men ønsker ikke å kommentere dette nærmere.
Dermed er flere nye personer dratt inn i saken. Totalt er tre personer er siktet etter brannen, og politiet utelukker ikke at det kan bli flere.

FORSTERKET. Det ble utbetalt 8,6 millioner forsikringskroner etter brannen.
- Vi mener motivet var å få ut forsikringspengene, sier Austad, som vil fremstille Lund-Roland for varetektsfengsling i dag. Bakgrunnen for varetektsfengsling er frykt for bevisforspillelse.
- Vi har sittet på den nye forklaringen siden i sommer, men måtte ha ting på plass før vi gikk til aksjon. Planen var at vi også skulle ha pågrepet den tredje siktede i dag, men han var i utlandet. Men vi har vært i kontakt med ham, og vil få ham avhørt så fort så mulig, forklarer Austad.
- Vi fryktet at han og Lund-Roland to skulle snakke sammen, sier Austad.
Politiadvokaten ønsker ikke å komme inn på hva Lund-Roland har sagt i avhør, men sier at han ikke er kommet med noen innrømmelser.
- Anser dere saken som løst?
- Vi driver fortsatt etterforskning, men mener at vi nærmer oss løsningen. Og mistanken mot Lund-Roland er forsterket.

ARILD R. HANSEN
arild.r.hansen@dt.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken