Gå til sidens hovedinnhold

Pågrepet igjen etter brann

Artikkelen er over 16 år gammel

Mannen som tidligere har innrømmet å tenne på Rødtangen Bad har nå forklart at han kun formidlet «jobben».

Politiet mener bestillingen kom fra Pål Lund-Roland og en annen sentral person i miljøet rundt selskapet som eide Rødtangen Bad. Politiet mener motivet var forsikringspenger. Lund-Roland er allerede siktet for å ha bestilt brannen av Rødtangen Bad og Sjøhus i 2002.
I juni i år sto Lund-Roland fram i Drammens Tidende. Han bedyret sin uskyld. Han karakteriserte brannen som et historisk tap, og fortalte om sjokket da han ble pågrepet og begjært varetektsfengslet.
I morgentimene i går ble han nok en gang pågrepet i sitt hjem i Lier og fengslet. I dag begjæres han nok en gang varetektsfengslet.

BEDT OM Å TENNE PÅ. Lund-Roland var daglig leder og medeier i selskapet Destinasjon Holmsbu, selskapet som eide Rødtangen Bad. Lund-Roland og annen en sentral person i miljøet rundt selskapet er siktet for å stå bak brannen som la Rødtangen Bad i ruiner.
En 47-åring fra Drammen, som Lund-Roland i intervjuet med Drammens Tidende betegner som en venn av familien, har tidligere innrømmet å ha tent på Rødtangen Bad. 47-åringen hevdet at det var på eget initiativ, for å hjelpe Lund-Roland som var i pengenød.
47-åringen har nå kommet med en annen forklaring til politiet.
- Han er kommet med en ny forklaring, som bekrefter og forsterker vår mistanke. Han har forklart at han formidlet «jobben» med å tenne på Rødtangen bad til en som tok på seg oppdraget. Oppdragsgiver var Lund-Roland og en annen sentral person i miljøet, sier politiadvokat Knut Austad ved Søndre Buskerud politidistrikt.
Drammens Tidende var i går kveld i kontakt med 47-åringen, men han ønsket ikke å kommentere de nye opplysningene.
- Jeg kan bare henvise til hva politiet sier, uttaler en hyggelig, men bestemt 47-åring.
Politiet har dannet seg et bilde av hvem som kan ha tatt oppdraget om å sette fyr på Rødtangen Bad, men ønsker ikke å kommentere dette nærmere.
Dermed er flere nye personer dratt inn i saken. Totalt er tre personer er siktet etter brannen, og politiet utelukker ikke at det kan bli flere.

FORSTERKET. Det ble utbetalt 8,6 millioner forsikringskroner etter brannen.
- Vi mener motivet var å få ut forsikringspengene, sier Austad, som vil fremstille Lund-Roland for varetektsfengsling i dag. Bakgrunnen for varetektsfengsling er frykt for bevisforspillelse.
- Vi har sittet på den nye forklaringen siden i sommer, men måtte ha ting på plass før vi gikk til aksjon. Planen var at vi også skulle ha pågrepet den tredje siktede i dag, men han var i utlandet. Men vi har vært i kontakt med ham, og vil få ham avhørt så fort så mulig, forklarer Austad.
- Vi fryktet at han og Lund-Roland to skulle snakke sammen, sier Austad.
Politiadvokaten ønsker ikke å komme inn på hva Lund-Roland har sagt i avhør, men sier at han ikke er kommet med noen innrømmelser.
- Anser dere saken som løst?
- Vi driver fortsatt etterforskning, men mener at vi nærmer oss løsningen. Og mistanken mot Lund-Roland er forsterket.

ARILD R. HANSEN
arild.r.hansen@dt.no

Kommentarer til denne saken