Stort søk etter antatt livløs person i Drammenselva

Foto:

Melderen så en tilsynelatende livløs person fra Strømsøbrua.

DEL
  • Oppdatert 22.48: Redningsaksjonen er nå avsluttet.

DRAMMEN: Det pågikk tirsdag kveld søk i Drammenselva og ut mot fjorden etter at en person hadde observert en tilsynelatende livløs person komme flytende nedover elva. Samtlige nødetater var på plass, det samme var Hovedredningssentralen.

Politiet fikk inn melding om den antatt livløse personen klokka 19.18 i kveld, sa operasjonsleder Inge Landsrød i 20-tida, tirsdag kveld. Personen som skal ha vært i vannet ble sett flytende fra Drammen by og ut mot Tangen.

– Vi har ingen andre observasjoner, og har kun det lille å gå ut fra om at en person er i vannet. Vi har kontakt med melder på stedet. Politihelikopteret er på plass og det søkes med full styrke, sier Landsrød.

Så personen fra Strømsøbrua

Ifølge DTs reporter på stedet er det stort oppmøte av samtlige nødetater rundt Holmen. Det er også dykkere på plass fra brannvesenet. Disse gikk ut i vannet like før klokka 21.00.

Dykkere fra brannvesenet i Oslo bistår i søket.

– Vi fikk melding fra en forbipasserende som gikk over Strømsøbrua som har beskrevet en person som fløt nedover vannet. Melderen har blitt stående en stund og følte seg sikker på at det faktisk var en person, og har så kjørt videre ned på Holmen. Der fikk han ikke øye på personen igjen, forteller innsatsleder på stedet, Geir Bodahl.

Foto:


Ikke gjort flere observasjoner

I en periode lå et politihelikopter rundt 200 meter over vannet, mens redningshelikopteret lå rundt 20 meter over vannet i havnebassenget.

Redningsskøyta har også vært med på søk.

Klokka 21.00 skriver politiet på Twitter at det ikke er gjort flere observasjoner av personen i vannet etter at meldingen kom inn. De snakker nå med melderen på stedet og søket fortsetter.

– Ikke håp om at personen kommer opp for luft

Klokka 21.45 forteller innsatsleder Bodahl på stedet at de kommer til å avslutte det aktive søket med dykkere nå. Det er én dykker igjen i vannet, han kommer til å gå ut tida før de avslutter.

– Vi etterforsker nå om det er savnede personer i området. Nå har tida gått fra den som eventuelt er under vann. Vedkommende har eventuelt vært så lenge under vann at det ikke er håp om at personen kommer opp for å trekke luft etter tre og en halv time, sier Bodahl.

Foreløpig skal det ikke være noen link til savnede personer. På spørsmål om politiet fortsatt tror det er en person i vannet, svarer Bodahl at de forholder seg til det melder sier.

– Må samle oss litt

Like etter sier operasjonsleder Landsrød at de begynner å trappe ned søket, men at de ikke er ferdige.

– Vi må gå gjennom og samle opplysninger på stedene vi har søkt. Det er fortsatt dykkere i vannet. Når de er ferdige tar vi en vurdering på hvor vi har vært og hvor vi burde være. Nå blir det også natt og mørkt ute, så da må vi ha litt mer konkrete steder å lete på. Vi må samle oss litt etter innsatsen som ikke ga resultat, sier Landsrød til Drammens Tidende.

Han forteller at det ikke har kommet inn noen andre meldinger på at en person har vært i vannet, men at de alltid går ut som de gjorde denne kvelden når de får inn en slik melding.

– Samtidig jobbes det på etterforskningssiden. Jeg har ingen ytterligere kommentarer til det melder har fortalt oss, det blir vår jobb å undersøke det nøyere, svarer Landsrød på spørsmål om de fortsatt tror det kan være noen i vannet.

Operasjonslederen understreker at de ikke har kommet dit hen at de avskriver at det finnes en person i vannet.

Søket etter den antatt livløse personen har foregått rundt Holmen i fjorden der, ifølge Landsrød. De skal ha søkt rett øst for brua, både med redningsskøyter, helikopter og fra land.

Ettersom det er mye strøm i Drammenselva har de i søket tatt høyde for dette, og søket skal ha blitt prioritert ut fra hvordan strømmen går i området.

Like før klokka 23.00 kunne politiet fortelle at de i samråd med Hovedredningssentralen avsluttet redningsaksjonen på stedet.

Foto:

Artikkeltags