Vigrid-Tvedt til jødiske Suzanne Aabel: – Du har ikke rett til tittelen menneske

Suzanne Aabel

Suzanne Aabel Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Drammenser, samfunnsdebattant, journalist og blogger Suzanne Aabel lanserer lørdag egen podkast på Radio Norge. I podkasten «Tro og fordom» møter Aabel mennesker med ulikt tro livssyn og overbevisninger. Det er VG som omtalte dette først.

Den første gjesten er tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt, som tidligere bodde en periode i Øvre Eiker. I oppveksten var Aabel, som er jøde, livredd for nazist-lederen.

LES OGSÅ: – Det har jo blitt brukt mot meg

– Mens andre barn var redde for troll under sengen, var jeg redd for Tore Tvedt. Jeg visste at det fantes en nazist i Norge som var en av de verste av de verste, sier Aabel til avisen.

I den 30 minutter lange samtalen mellom de to konfronterer Aabel Tvedt med hans menneskesyn.

– Med et flir sa han til meg at jeg var et undermenneske, sier Aabel til avisen. Tvedt skal ha sagt at han ikke ble trist over Aabels frykt for ham i barndommen.

– Hadde du vært en nordisk dame, da hadde jeg tatt det til meg, for da hadde jeg gjort noe galt, sier Tvedt ifølge VG.

Tore Tvedt  er Holocaust-fornekter og mener alt som har blitt fortalt fra konsentrasjonsleirene i Auschwitz er løgn og bedrag.

– Du har ikke rett til tittelen menneske. Du er human på samme måte som meg, men menneske er en tittel, uttalte Tvedt i podkasten ifølge VG.

LES OGSÅ: Disse gir deg en rocka start på dagen

Artikkeltags