Gå til sidens hovedinnhold

Stortingsrepresentant med hatbudskap – står for det han skriver

Artikkelen er over 4 år gammel

Stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) har skapt debatt om sitt utspill om radikal islam på Facebook, men avviser at det er valgkamputspill.

DRAMMEN: I en Facebook-oppdatering søndag kveld skriver Morten Wold: «Jeg sier det som veldig få stortingspolitikere tør: Jeg hater radikal islam. Idioter som dreper over en lav sko. Når skal vi stå opp mot dette faenskapet? Jeg er dritt lei av rosetog og forståelse. Fordømte idioter.»

Det innlegget har ført til 369 reaksjoner mandag ettermiddag, flest likes, noen hjerter og fem-seks «wow». Til sammen er det 94 kommentarer, de aller fleste med støtte til Frp-politikeren.

– Kommentaren ble skrevet med bakgrunn i terroraksjonen i Manchester, der barn og unge ble drept i Allah's navn. Dette skjer i moderne, europeiske samfunnet vi bor og lever i, sier Wold til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: 22 drept i selvmordsaksjon ved konsertarena i Manchester

Frp-sympatisører

Han står for hvert eneste ord han skrev, men viser til at et flertall av hans venner på Facebook nok også er Frp-sympatisører.

Hva definerer du som radikal islam? Wahabismen for eksempel?

– Radikal islam finner du i IS og Ansaar al-Islam, blant andre. Nok også wahabismen, sier Wold.

Wahabismen er den fremtredende sunnimuslimske retningen i Saudi-Arabia.

– Jeg tenker først og fremst på de bokstavtro islamistene, sier Wold.

LES OGSÅ: Dette stemmer Drammens Tidendes journalister

Rosetog

 

Hva med din reaksjon på rosetog, de ble jo arrangert i sympati med ofrene etter 22. juni og mot Anders Behring Breivik?

– Jeg har ingenting imot rosetog, men mener det må bli slutt på at vi skal forstå terrorister, det må reageres hardt. Strengere grensekontroll, mindre innvandring og bedre integrering, sier politikeren.

Du skriver du hater radikal islam, men er det ikke nettopp det disse terroristene vil, nemlig skape hat mellom grupper?

– Du kan ha rett i at hat kan avle hat, men jeg kan ikke la være å ta til motmæle.

Er dette et valgkamputspill fordi Frp ikke gjør det så godt på flere meningsmålinger?

– Nei, valgkampen starter først til høsten. Dette mener jeg helt uavhengig av valgkamp eller ikke.

LES OGSÅ: – Migrasjonsbølgen er en årsak til det økende byråkratiet

Motmæle

En av de (nokså få) som har tatt til motmæle mot Wold på hans Facebook-post er Håkon Borud, tidligere ansvarlig redaktør i Drammens Tidende og nyhetsredaktør i Aftenposten, i dag ansatt i First House:

«Morten, da! Jeg skjønner at det nærmer seg valgkamp, men det fremstår ikke spesielt lekkert å forsøke og gjøre seg til helt (jeg sier det ingen andre tør) i kjølvannet av et terrorangrep der ofrene knapt nok er begravet. Det finnes da ingen stortingspolitikere som liker terror eller omfavner radikal islam?» skriver Borud, som også etterlyser hva hans løsning er.

«Som velger hadde jeg imidlertid heller sett at du fremmet forslag om praktisk politikk for å finne løsninger, fremfor å bruke mer eller mindre meningsløse karakteristikker i ekkokammeret her på Facebook. Da kunne vi fått en reell diskusjon om virkemiddelapparatet, fremfor en diskusjon om noe vi alle er enige i – at drap er idioti (for å bruke ditt ord).» skriver Borud.

LES OGSÅ: Krever slanking av region Viken

Kommentarer til denne saken