Som de fleste andre på laget har han prøvd å slutte flere ganger: Tyggegummi, nikotinplaster, jernvilje som rustet etter kort tid.
Men så kom dr. Kimo til gummifabrikken, med 76 eksotiske urter i forskjellige blandinger. Én skapte aversjon mot røyk, en annen reduserte behovet for nikotin, en tredje fjernet nikotinen fra kroppen.

BORTE PÅ ET BLUNK. Med dr. Kimos urtemedisin var røyksuget borte etter tre dagers intensivkur.
Etter ti dager med nye urter var nesten all nikotin drevet ut av kroppen.
75 dager inne i en fem måneder lang oppfølging er de ti kursdeltakerne fortsatt røykfrie.
-Jeg har lyst til å røyke, men jeg har ikke lyst på røyk, forklarer Frøydis Skibrek, aktiv røyker i 40 år og oppe i 20 om dagen da bedriften tilbød seg å hente inn dr. Kimo Karkas fra Kimo-klinikken i Oslo.
Konseptet hans går ut på å redusere kroppens nikotinbehov fra dag én, skape motvilje mot tobakksrøyk med en kombinasjon av urtemedisin og avvenningsteknikker, og bryte gamle mønstre og uvaner uten at tilværelsen forøvrig snus på hodet.
-Etter en tid hater du røyklukt. Samboeren min røyker, men snart må hun nok ut på verandaen for å ta dragene sine, sier Eystein Jensen.

FOR MYE MØLLERS. Men i sosiale sammenhenger er det lett å sprekke. Én sprakk i ferien, til alles sorg, men det var visst fordi han hadde det for travelt til å få med seg alle timene.
-Etter en måned kan selvtilliten bli så stor at man tror en sigarett ikke gjør noe, og så er det gjort. Poenget er å holde kroppen fri for nikotin, sier dr. Kimo.
Det kan rett og slett bli for mye Møllers tran. Derfor oppfølgingen. Michael Brown sier det er en styrke å være mange. Det er morsommere, skjerper konkurransen og gjør sprekkterskelen høyere.
-I festlig lag? Da står vi ute sammen med de andre røykerne, uten å røyke, sier Frøydis Skibrek.
I krisetilfeller fyrer hun opp "klinikksigaretten", en urtesak til førstehjelp som lager røyk uten å røykes. Inne i røykskyen kommer følelsen av å ha røkt flere sigaretter, uten at hun har fått et mikrogram nikotin inn i kroppen. Førstehjelpen virker bare sammen med den øvrige medisinen.
Den fins også i selskapsvarianten, en urtesneip som gjemmes diskret i håndflaten mens røyken siver ut.
-Urtene er ikke vanedannende, og man kan fortsette å bruke andre medisiner ved siden av.
Dr. Kimos klinikk har spesialisert seg på bedrifter. Etter ett år er 88 prosent av alle som har gjennomgått kuren, fortsatt røykfrie, ifølge den dokumenterte statistikken. På ett år er 13000 personer behandlet.

TAR TID. En ansatt som røyker seks sigaretter i arbeidstiden og bruker ti minutter på hver, ganget med en arbeidsuke, ganget med et arbeidsår, gir en sluttsum som får sjefer til å slå opp på gule sider.
Men det er ikke røykepausene som bekymrer på Trelleborg Viking. Sykefraværet er gått ned hvert år siden 2000, helt til det snudde i fjor sommer, og steg.
-I en kjemisk bedrift med mye fysisk arbeid er det behov for pauser uansett. For oss er helsegevinsten det viktigste. Vi arbeider intenst for å fjerne faktorer som skaper problemer for helsen, og røyking er en av dem, sier personalsjef Christin Nordgård.