Gå til sidens hovedinnhold

Rettssaken mot Breivik starter 16. april

Artikkelen er over 10 år gammel

NTB: Rettssaken mot Anders Behring Breivik (32) begynner mandag 16. april 2012 i Oslo tingrett. Rettssaken antas å vare i om lag ti uker, opplyste sorenskriver Geir Engebretsen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.
 


Tiltalebeslutningen skal være klar i månedsskiftet februar/mars. Ifølge aktor Svein Holden er det for tidlig å si hva tiltalen vil inneholde rent konkret.

– Men det er ingen som helst tvil om at den vil omfatte alt som skjedde både i regjeringskvartalet og på Utøya den dagen, sier Holden.

Når det gjelder sivile krav fra pårørende og etterlatte, er det ikke satt av tid til å behandle disse i løpet av de ti ukene rettssaken varer.

Norges største rettssal

Hele andre etasje i Oslo tinghus skal bygges om og gi rom til det som blir landets største rettssal. Den blir på rundt 2.500 kvadratmeter og vil romme 204 tilhørere, opplyste Engebretsen. I tillegg vil det bli bygd et pressesenter i tilstøtende lokaler, og dessuten blir det et pressesenter på Hotel Bristol, som ligger like i nærheten, slik at det blir plass til 600-700 pressearbeidere til sammen.

Det vil også bli leid lokaler til pårørende og deres familier.

Alt som skjer i rettssalen vil bli overført på video flere steder i landet slik at berørte, blant dem ungdommer som var på Utøya, kan følge rettssaken fra et sted i nærheten av der de bor. (©NTB)