ØVRE EIKER: I går var gymsalen på Røren skole fylt til randen med publikum. De ventet på at teppe skulle gå opp for premieren på Røren barne- og ungdomsteaters versjon av «Askepott».

Det ble halvannen time med underholdende skuespill, sang, dans, musikk, trylletriks og latter. Mye latter.

For instruktør Trond Vetterstad hadde laget en svært underholdende versjon av eventyret. De unge skuespillerne mellom seks og 18 år serverte den ene fiffige kommentaren etter den andre. Kombinert med svært underholdende kroppsspråk og fakter, fikk de unge skuespillerne fram latteren blant publikum igjen og igjen.

Ikke rart dette barne- og ungdomsteatret har kommet til den nasjonale finalen i ungdomsprosjektet Den Unge Scene på Det Norske Teatret to ganger.

Egentlig skulle Solvår Wium (14) og Vårin Strand (13) bytte på rollen som Askepott. Men det var før Vårin brakk beinet under en fotballkamp for fire uker siden.

– Jeg var bekymret for at jeg ikke kunne være med i stykket i det hele tatt, forteller Vårin.

Men løsningen ble at Vårin og Solvår spillere Askepott samtidig i alle forestillingene. Det vil si at Vårin står for det meste av sangen, mens Solvår tar skuespillet. Og av og til synger de sammen.

– En bra løsning, mener Vårin som humpet seg inn og ut på scenen ved hjelp av en stokk.
åtte forestillinger. Har du lyst til å se forestillingen, har du flere sjanser.

– Vi spiller stykket åtte ganger denne uken, forteller instruktør Vetterstad.

Og etter gårsdagens premierepublikums reaksjon å dømme, er forestillingen verdt inngangspengene. Etter at siste replikk var sagt, ble de unge skuespillerne klappet tilbake på scenen tre ganger.

Nysgjerrig på hva som skjer på kulturfronten før jul? Her får du full oversikt