Roser den avdøde bussjåførens søster

Leder i Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, mener man bør ha retursentre for de som har fått avslag, men vil ikke ha lukkede mottak.

Leder i Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, mener man bør ha retursentre for de som har fått avslag, men vil ikke ha lukkede mottak. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leder Bijan Gharahkhani i Buskerud Innvandrerråd takker Tove Kvernhaug for å oppfordre til å ikke hetse asylsøkere og innvandrere.

DEL

DRAMMEN: Det var i et intervju med VG Tove Kvernhaug fra Drammen forklarte at hun både er sint og i dyp sorg etter drapet på broren Arve Kvernhaug.

LES OGSÅ: - Jeg får panikk når jeg tenker på måten han døde på

Samtidig oppfordrer hun nå til at folk ikke må bli rasistiske. Kvernhaug har lenge kjempet mot fremmedhat og rasisme i SOS Rasisme.

– Vi må ikke stigmatisere en hel gruppe for det én person har gjort. Det siste jeg vil er at denne saken skal gi grobunn for rasisme, forteller hun til VG.

Bussjåføren Arve Kvernhaug, samt, to passasjerer, ble drept av en asylsøker fra Sør-Sudan mandag kveld.

- Et godt forbilde

Leder for Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, mener Tove Kvernhaug tar et enormt viktig ansvar i en vanskelig tid.

- Jeg vil hilse fra meg og fra alle med en annen etnisk bakgrunn. Vi tenker på henne, vi er veldig lei for det som har skjedd. Det er trist. Samtidig er det fantastisk at hun tenker på alle andre, til tross for at hun sitter med den tunge sorgen.

- Det er sånn vi må tenke alle sammen. Hun er et godt forbilde for oss alle, sier Gharahkhani til Drammens Tidende.

LES MER: – Arve Kvernhaug var en kjernekar

Sterke meldinger på nett

Gharahkhani har fått med seg at det har vært mange negative kommentarer og ytringer om asylsøkere på nett.

- Vi må begynne å tenke helhetlig. Dette er et samfunn som vi alle eier. Vi med innvandrerbakgrunn er like bekymret som resten av samfunnet, og når man hører at enkelte tar alle under en kam, er det litt vondt. Vi er lei oss og deler sorgen, sier Gharahkhani.

Han mener imidlertid at det er viktig at man nå får en diskusjon om asylpolitikken i Norge.

- Det må bli sånn at man får et svar på asylsøknad innen to-tre måneder. Hvis det er et positivt svar må vi bruke mer ressurser på å integrere disse. Når man får avslag må de sendes ut med en gang, slik at man ikke sitter i 4-5-6-7 år. De må sendes ut raskt, sier Gharahkhani.

LES MER: Bussjåførene vil ikke ha lukkede busser

Artikkeltags