Boligpriser i full galopp

Sven Inge Flatebø i Garanti eiendomsmegling selger leilighetene som hadde byggestart i starten av mai. De 29 leilighetene koster mellom to og fem millioner kroner. Flatebø mener det ikke ville vært mulig å selge leiligheter for den prisen i Røyken for få år siden.

Sven Inge Flatebø i Garanti eiendomsmegling selger leilighetene som hadde byggestart i starten av mai. De 29 leilighetene koster mellom to og fem millioner kroner. Flatebø mener det ikke ville vært mulig å selge leiligheter for den prisen i Røyken for få år siden. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Boligprisene i Røyken stiger raskt. Meglerne regner med at de bykser enda mer opp i takt med utviklingen på Spikkestad.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

RØYKEN: Megler Sven Inge Flatebø selger leilighetene som nylig hadde byggestart i Nye Stasjonsvei på Spikkestad. Prisene går opp mot hele fem millioner kroner, og mesteparten er allerede solgt.– For få år siden ville det vært umulig å selge noe i den prisklassen her, men maksnivået har økt betraktelig. Vi har allerede solgt 20 av 29 leiligheter, og jeg tror ikke det blir noe problem å selge resten, sier Flatebø, som er daglig leder i Garanti Eiendomsmegling for Nedre Buskerud.

LES OGSÅ: Boligprisene doblet på ti år

Han og flere meglekolleger forteller at boligprisene i Røyken øker kraftig, og det er spesielt leilighetsprisene som stiger.

– For få år siden ville det vært umulig å selge noe i den prisklassen her

Beregninger som Garanti Eiendomsmegling mottar fra Norsk Eiendomsinformasjon viser at snittprisen per kvadratmeter for leiligheter i hele Røyken har økt vel 13 prosent fra utgangen av mai 2011 til slutten av mai 2012.

LES OGSÅ: Boligprisene opp, opp, opp

Blant de dyrere

Til sammenligning økte den samme snittprisen med åtte prosent i Buskerud som helhet, uten Drammen, fra april i fjor til mai i år. Drammen hadde alene en vekst på 11 prosent, ifølge Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk. Boliger generelt i hele Buskerud økte ifølge samme statistikk med ni prosent. De har imidlertid ingen spesifikke tall per kommune.

– Mange flytter til Røyken, og det fører til en prisvekst godt over snittet

– Mange flytter til Røyken, og det fører til en prisvekst godt over snittet. Det trengs ikke mer enn et raskt søkt på internett for å se at Røyken er blitt blant de dyrere kommunene i Buskerud å bosette seg i, sier megler og daglig leder Tom Christopher Sand i Krogsveens Røyken-avdeling.

Fremmadstormende

Selv om prisene stiger flere steder i kommunen, mener han at Spikkestad er i en særstilling.

– Det er det postnummeret i kommunen med best utvikling så langt i år. Spikkestad er fremadstormende. Ikke engang langs kysten i Slemmestad får man solgt leiligheter til fem millioner, men det får man til der, sier han.

Både Sand og Flatebø i Garanti Eiendomsmegling mener prisutviklingen på Spikkestad og i Røyken generelt vil fortsette i takt med utviklingen.

– Det er klart at når det dras i gang store utviklingsprosjekter som på Spikkestad, så vil det føre til en hyggelig prisutvikling på boligene. Prisene i Røyken har generelt økt jevnt siden 2009, og nå blir det veldig spennende å se hva som skjer framover, sier Flatebø.

Eksplodert

Kommunalsjef for teknisk, Jan Erik Lindø, sier kommunen bare i løpet av første halvår har hatt en innflytningsvekst på 1,78 prosent.

LES OGSÅ: - Si hest, så er det solgt

– Totalt sett har boligprisene eksplodert. Områder som Nærsnes og Hyggen er spesielt populære, men også de rette tomtene på Spikkestad, sier teknisk sjef Jan Erik Lindø i Røyken kommune.

– Totalt sett har boligprisene eksplodert

Bygningssjef Malvin Bjorøy sier det er stor spredning for hvor innflyttere bosetter seg, men de merker stor interesse langs Spikkestadbanen.

LES OGSÅ: Prisrekord for borettslagsleilighet

Leilighet eller enebolig?

– Nå jobbes det også målbevisst med langsiktige strategier for å gjøre Spikkestad og Slemmestad til byer. Når man lager attraktive tettsteder vil flere flytte dit. Da har vi også tro på at prisnivået vil gå opp, sier han.

Bjorøy sier nye byggeforskrifter og krav også er med på å øke boligprisene, men legger til at man fortsatt får svært mye for pengene.

– Du kan fortsatt velge mellom en 50 kvm leilighet i Oslo eller enebolig i Røyken, sier han.

LES OGSÅ: Vanskeligere for unge boligkjøpere

Artikkeltags