HURUM:  Ved 13.30-tiden torsdag ettermiddag fikk brannvesenet melding om at det var observert røyk fra et skogområde ved Stikkvannet i Hurum.

Brannmannskaper, Sivilforsvaret og brannhelikopter bisto i slukningsarbeidet. Etter tre timer hadde mannskapene kontroll over flammene.

- Vi antar at brannen skyldes bålbrenning, sier operasjonsleder Truls Fjeld ved Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no.

To mindreårige gutter var på fisketur i området, og skal ha tent et bål. Bålet skal ha antent skogbunnen, og flammene kom ut av kontroll. 

Da brannmannskapene kom fram til stedet viste det seg at flere hundre kvadratmeter skog hadde brent.

- Det er veldig tørt i området, og potensialet for at brannen skulle spre seg enda mer var stort, sier Truls Fjeld.

Brannvesenet opplyste ved 14.45-tiden at brannen var ute av kontroll, og at det skal være snakk om store områder.  Men rundt klokken 16.30 kunne politiet opplyse at brannvesenet hadde gjenvunnet kontrollen over flammene.

– Vi har mye folk der ute nå. Vi har mannskaper fra Røyken og Hurum på stedet, i tillegg har vi bedt om bistand fra Sivilforsvaret og et brannhelikopter, opplyste Vestviken 110-sentral til dt.no.

Sivilforsvaret var like før klokken 16.00 framme på stedet og i gang med å bistå i slukningsarbeidet. Ifølge politiet var det 20 mål skog som stod i brann. Det blåste en god del i området, noe som gjorde spredningsfaren enda større.

Tatt hånd om av ambulanse

De to guttene ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet etter å ha fått i seg røyk.

Brannvesenet gjennomførte skogbrannøvelse senest i går, hvor 15 dekar hogstflate bak Frogner kirke i Lier ble tent på. Kraftig røyk ble observert over store deler av Drammen-området onsdag formiddag.

Det er for tiden meget stor skogbrannfare i Sør-Norge, og Buskerud er fylket i landet med størst skogbrannfare etterfulgt av Aust-Agder.

- Jeg minner om at det er veldig stor skogbrannfare nå, og at det generelt er forbud mot å tenne ild i skogen fra 15.april til 15.september, sier operasjonsleder Truls Fjeld.

Vet du noe om saken? Har du bilder? Tips oss på [email protected]

Saken blir oppdatert!

LES FLERE SAKER PÅ DT.NO:
Politiet: – Hektisk natt til 1. mai
Altinn-problemer rett før fristen
Slo 17-åringer med balltre