HURUM/RØYKEN: Onsdagen for to uker siden ble livet snudd på hodet for en hel familie, og et helt lokalsamfunn ble berørt.

Frontkollisjonen der Frida Bjerkelund fra Holmsbu omkom, skjedde på Røykenveien i Grodalen ved Mølla i Røyken 26. april ved 12.30-tiden.

Onsdag klokka 11.00 begraves hun fra Holmsbu kirke, som har 300 sitteplasser.

LES OGSÅ: Frida (19) omkom i frontkollisjonen i Røyken

Mamma Gro bærer kisten

– Jeg skal gjøre alt som står i min makt for at det skal bli en verdig og flott avslutning, sier mamma Gro Bjerkelund til Drammens Tidende.

Pappaen til Frida døde i en MC-ulykke rett før hun fylte ett år. Onsdag må Gro ta den tunge veien fra kirken til gravstedet igjen, for å begrave datteren ved siden av ham.

– Jeg skal gå først og bære kisten sammen med kjæresten til Frida. Vi skal selv senke henne ned i jorda. Jeg var mammaen hennes og var så glad i henne. Derfor vil jeg gjøre det på denne måten og følge henne til siste slutt, sier hun.

LES OGSÅ:

 

Samme sang som for 19 år siden

Mamma Gro og Fridas tre eldre søsken har sammen valgt ut hvilke sanger som skal synges i begravelsen, og valgt ut sanger de syns passer henne.

Begravelsen avsluttes med en sang mamma Gro har valgt ut som en siste hilsen til yngstedatteren, «Tears in Heaven» av Eric Clapton.

– Den var hun så veldig glad i, forteller hun.

Gro er uendelig takknemlig for all støtten hun har fått i de to ukene som har gått.

– Jeg fatter fortsatt ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom dette. Men det skal jeg klare. For Fridas skyld. For søsknene hennes. Og barnebarna mine, sier hun.