Voldtatt etter date

19-åringen ble med venninnen på date med en 68 år gammel mann. Nå er han dømt for å ha voldtatt henne.

DEL

OSLO/RØYKEN: I mai for to år siden avtalte en venninne av 19-åringen å møte en 68 år gamle mannen fra Røyken på en restaurant i Oslo. De to ble kjent via datingnettstedet sukker.no. Venninnen trengte et sted å bo i Oslo, og 68-åringen tilbød henne en leilighet i Oslo gratis.

Sovnet

Med seg til daten tok venninnen den 19 år gamle jenta. Etter å ha spist og drukket alkohol på restauranten, dro de videre til 68-åringens hybel. Der drakk de enda mer og 19-åringen ble så full at hun sovnet i sovealkoven. Da venninnen kom tilbake etter å ha vært på badet oppdaget hun at 19-åringen var naken og at 68-åringen var i ferd med å forgripe seg på 19-åringen.

19-åringen var så beruset at hun har forklart at hun ikke husker noe av overgrepet, men venninnen har forklart at hun forsøkte å dytte vekk 68-åringen. 19-åringens promille er beregnet til å være rundt to.

Jentene anmeldte mannen til politiet, og i Oslo tingrett ble han i fjor dømt til fire års fengsel. Mannen nektet straffskyld, og anket til lagmannsretten. Nå har juryen i Borgarting lagmannsrett dømt ham skyldig, og ilagt ham en straff på fire års fengsel.

68-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Han vil likevel ikke anke dommen ifølge forsvarer, advokat Ida Andenæs.

-Tryggere enn byen

Sukker.no mener hendelsen er uheldig, men ifølge dem er det svært sjeldent at de har slike hendelser.

- 800.000 har brukt tjenesten vår og vi har hatt to-tre slike saker i løpet av 14 år. Nettdating er tryggere enn sjekking på byen, fordi man har referanser på personer hvis det skjer noe, sier Morten Gulliksen fra sukker.no.

Han oppfordrer folk til å bruke sunn fornuft når de dater noen.

- Folk må ta sine forholdsregler og bruke sunn fornuft. Og ikke drikke alt for mye, oppfordrer Gulliksen.

LES OGSÅ: Tenåringsjente ble ikke trodd - drammenser frifunnet for voldtekt 

Artikkeltags