Får penger igjen etter langvarig strømstans

ILLUSTRASJON: Mer enn 260 kunder mistet strømmen i 16 timer. Nå får de avslag på strømregningen.

ILLUSTRASJON: Mer enn 260 kunder mistet strømmen i 16 timer. Nå får de avslag på strømregningen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Omtrent 260 strømkunder opplevde 16 timers strømstans mandag. Nå får de fratrekk på strømregningen.

DEL

(Røyken og Hurums Avis) Informasjonsansvarlig i Norgesnett AS, Terje Gabrielsen, opplyser at 260 kunder var uten strøm mandag.

– Først etter midnatt, det vil si tirsdag, fikk kundene igjen strømmen. Dette langvarige strømutfallet beklager vi på det sterkeste. Det er meget uheldig for våre kunder, og ikke tilfredsstillende for Norgesnett som skal sørge for stabil strømforsyning i området, sier Gabrielsen i en pressemelding tirsdag.

LES OGSÅ: Plussbyen Slemmestad er banebrytende i Norge

Flere hendelser inntraff

Klokken 06.25 havarerte et høyspenningsanlegg i Barlindveien. Dette medførte at strømmen ble borte i Røyken sentrum, Gleinåsen, Bjørnstadveien, Almebakken og omkringliggende områder.

Deler av Røyken sentrum fikk igjen strømmen ganske fort. Men over 260 kunder måtte vente i 16 timers før strømmen var tilbake igjen.

– Å bytte et høyspenningskoblingsanlegg er en langvarig affære, framholder Gabrielsen.

– Parallelt med hendelsen i Barlindveien havarerte en transformator i Gleinåsveien. Havariet inntraff sannsynligvis som en følgefeil av hendelsen i Barlindveien (strømsjokk i nettet). Også dette ble en langvarig affære. Kundene som forsynes herfra, totalt 28, ligger nå på aggregatdrift. Det er oppdaget at det foreligger feil i det høyspente forsyningsnettet, som må bli lokalisert/funnet før reparasjon kan finne sted. I og med at kundene ligger på aggregatdrift, skal de normalt ikke bli berørt av en strømstans i feilrettingsperioden.

Feil også i Slemmestad

En tredje kortvarig hendelse inntraff i området Bilguss, Odalsveien, Blåveisveien og Ødegårdlia i Slemmestad klokken 10.35.

– Her oppsto et isolatorbrudd med påfølgende kortslutning i høyspenningsnettet. Denne feilen er provisorisk reparert. Kundene fikk igjen strømmen kl. 11.48. Her blir det senere nødvendig med en varslet strømstans for utførelse av feilreparasjon.

Får kompensasjon

Ved strømbrudd av varighet over 12 timer, har strømkundene krav på kompensasjon.

Gabrielsen bekrefter at et strømbrudd med varighet mellom 12 timer og 24 timer har en sats på 600 kroner. Dette er en sats som er bestemt av NVE.

– Normalt må våre kunder kreve kompensasjonen selv, men i dette tilfellet gjør Norgesnett et unntak. Vi vil sørge for at våre berørte kunder får automatisk kompensasjon. Dette vil komme som avslag på nettleien, sier Gabrielen som igjen beklager alle ulempene kundene hadde som følge av strømstansene.

– Vi har også fått en del bekymringsmeldinger fra våre kunder om innhold i kjøleskap og frysere. Dersom innhold har blitt ødelagt, må kundene henvende seg til sitt forsikringsselskap, sier Gabrielsen i Norgesnett.

Artikkeltags