RØYKEN: Det eldre ekteparet var ute på sin daglige tur ved Rortunet kjøpesenter da to unge jenter kom bort og spurte hva klokken var.

–  Noen sekunder senere begynte de å dra i armbåndet mitt. Jeg forsøkte å kjempe imot, men de var for sterke. Til slutt klarte de å slite av armbåndet, sier Nikoline til Drammens Tidende.

Armbåndet hadde hun fått av sin nå avdøde bror.

– Jentene fortsatte og forsøkte å rive av smykket mitt, men da fikk heldigvis mannen min dyttet dem unna. Han havnet i et ordentlig basketak med dem, men ble heldigvis ikke skadet, sier 90-åringen og legger til:

– Det var en svært ubehagelig opplevelse.

Nikoline ønsker ikke å stå fram med etternavn i avisen.

Går ut med beskrivelse

Ekteparet gikk til anmeldelse av saken fredag kveld, og politiet har nå tatt imot forklaring fra de begge.

Marianne Mørch, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, opplyste til dt.no fredag kveld at de etterforsker hendelsen, og at de blant annet skal forsøke å hente ut overvåkingsbilder fra Rortunet.

– Ingen er så langt pågrepet eller mistenkt i saken, og vi har heller ingen formening om hvem disse jentene er. Vi ønsker derfor tips fra publikum.

Politiet har gått ut med beskrivelse av jentene i håp om å få inn flere tips.

– De blir beskrevet å være i 16-20-årsalderen, mulig av østeuropeisk opprinnelse. De hadde halvlangt, mørkt hår, forteller Mørch.

Lørdag ettermiddag var det fortsatt ingen nye opplysninger i saken.

– Håper de blir tatt

Nikoline og ektemannen håper politiet kommer til bunns i saken, og at de to jentene blir tatt.

– Vi håper de blir tatt slik at de får sin straff.

Ekteparet oppfordrer eldre mennesker til å ta forhåndsregler, og ber alle legge igjen verdisaker som smykker og vesker hjemme når de skal ut og gå tur.

– Lar oss ikke stoppe

Men til tross for den brutale og dramatiske hendelsen er Nikoline tydelig på at de ikke har latt seg skremme.

– Vi vil fortsette å gå turer, men vi vil ta forhåndsregler. Vi lar oss ikke stoppe av dette. Vi trenger mosjon, sier 90-åringen og smiler.