Får bot som svir på pungen

Røykenbøringen som ble tatt for urinering på offentlig sted i Asker, nektet å vedta forelegget. Saken havnet i Asker og Bærum tingrett, og endte med at mannen måtte bla opp 8.000 kroner.

Røykenbøringen som ble tatt for urinering på offentlig sted i Asker, nektet å vedta forelegget. Saken havnet i Asker og Bærum tingrett, og endte med at mannen måtte bla opp 8.000 kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En røykenbøring nektet å betale boten for urinering på offentlig sted. Nå må han bla opp det dobbelte.

DEL

RØYKEN/ ASKER: En 44 år gammel mann fra Røyken var på vei hjem etter en bransjegalla i Oslo natt til søndag 30. januar 2011.

På vei til drosjekøen ved Skysskvartalet i Asker sentrum, var blæren blitt så full at mannen så seg nødt til å late vannet umiddelbart - mot en vegg.

Del på Facebook

-Mannen sto bredbent med ryggen til og de kunne se at det rant urin mellom bena hans. Politimannen tok kontakt med tiltalte som erkjente å ha urinert, står det i dommen, skriver Budstikka.no.

Nektet for urinering senere

Røykenbøringen hadde ikke legitimasjon på seg, så samtalen med lovens lange arm tok noe tid. Da samtalen nærmet seg slutten, angret mannen på tilståelsen han kom med tidligere og nektet for å ha urinert.

LES OGSÅ: Tissetrengte må bla opp.

Han hevdet at han hadde sett politiet komme rundt hjørnet, og derfor avbrutt planene om urinering.

Undersøkte veggen

Politipatruljen sjekket dermed stedet der mannen hadde stått og kunne konstatere at det både var urin opp på veggen og på bakken.

Den 44 år gamle mannen fikk et forelegg på 4000 kroner for å ha urinert mot en husvegg og i umiddelbar nærhet av andre. Mannen nektet å vedta forelegget og dermed havnet saken i Asker og Bærum tingrett.

LES OGSÅ: Griset til barnehage med avføring.

Der klarte han ikke å overbevise retten om sin uskyld.

– Retten finner det bevist ut over all rimelig tvil at tiltalte har forholdt seg som beskrevet i forelegget, skriver tingrettsdommer Trine Standal.

Punge ut det dobbelte

Politiets påtaledirektiv for Asker og Bærum har en takst for urinering på offentlig sted på 2.000 kroner. Hvis urineringen skjer mot hus, eller i umiddelbar nærhet til andre, vil satsen bli fordoblet.

Siden 44-åringen nektet å vedta forelegget, forsvant strafferabatten ved en tilståelse. Dermed kom det 1.000 kroner til på toppen, slik at boten ble på 5.000 kroner.

I tillegg kommer saksbehandlingskostnader i retten på 3.000 kroner. Dermed må mannen punge ut totalt 8.000 kroner.


 

Artikkeltags