Gå til sidens hovedinnhold

Lastebilsjåføren bøtelagt

Artikkelen er over 10 år gammel

Lastebilsjåføren som kjørte på Susanne Auke er nå bøtelagt med 15.000 kroner.

RØYKEN: Tirsdag kveld ble det kjent at statsadvokaten tiltaler den 29 år gamle kvinnen som dro med seg Susanne Auke fire kilometer under kvinnens bil i juni i fjor.

Kvinnen er tiltalt for å kjørt uaktsomt og for å ha forlatt den da 13 år gamle jenta i hjelpeløs tilstand under bilen.

Truffet av lastebil

Hendelsesforløpet under ulykken den regntunge dagen i juni viste seg å være at 13 år gamle Auke først ble påkjørt og dratt med noen hundre meter av en lastebil, før kvinnen i bilen bak kjørte over jenta og dro henne med seg til Asker.

Nå er det også klart at sjåføren av lastebilen også får en straffereaksjon.

– Vi har skrevet ut et forelegg på 15.000 kroner til mannen, forteller politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen til Drammens Tidende.

- Burde vært mer aktsom

– Vi mener han burde vært mer aktsom i kjøringen, sier Thiis-Evensen.

Selv om det ikke er noen pålegg for dødvinkelspeil i front på lastebiler, har påtalemyndigheten lagt vekt på at lastebilsjåføren ikke hadde et slikt speil som virket.

Speilet var defekt

Det skal ikke ha vært varme i speilet, noe som slo ut i at speilet dugget i det kraftige regnværet som var under ulykken. Dermed hadde ikke sjåføren noe nytte av speilet.

Hadde speilet vært i funksjon, mener politiet at ulykken kunne vært avverget.

– Jeg visste ikke at han var ilagt dette forelegget, så jeg kan ikke kommentere om han vil godta den, sier lastebilsjåførens forsvarer, Christian Arnkværn til Drammens Tidende.

Mannen skal selv ha blitt informert om boten på 15.000 av politiet.

Kommentarer til denne saken