RØYKEN: En mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene, begge fra Røyken, mistet livet i en tragisk båtulykke mellom Skogsborg og Killingholmen i Åros i Røyken sent lørdag kveld.

LES OGSÅ: Minnestund etter båt-tragedien

Ulykken skjedde etter at en 20-fots daycruiser med fire personer først traff et skjær og deretter en brygge i det smale sundet i 22.00-tiden. Båten skal ifølge øyenvitner ha hatt stor fart da ulykken inntaff.

Alle ombord falt i vannet etter sammenstøtet, og da politiet kom til stedet like etter ulykken ble en mann funnet død i vannkanten. Klokken 00.40 ble en kvinne funnet omkommet av dykkere flere hundre meter fra ulykkestedet.

- Dessverre må vi bekrefte at person nummer to, en kvinne, er funnet omkommet, sa operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt i natt.

Tre av personene i båten var menn, alle fire er hjemmehørende i Røyken og Hurum.

SE VIDEO: (artikkelen fortsetter under videoen)

Mann kritisk skadd

En av passasjerene, en 38 år gammel mann, er innlagt på Ullevål i Oslo med alvorlige bruddskader. Tilstanden betegnes av sykehuset som stabil. Søndag morgen ble mannen operert for bruddskader.

Luftambulansene står fortsatt på bakken grunnet askeproblematikken, og derfor valgte man å benytte brannbåt som transportmiddel for den skadde. 

Brannvesen, politi, ambulansepersonell og en redningskøyte rykket ut etter ulykken  Dykkere fra brannvesenet i Oslo og Follo bisto brannvesenet fra Drammen og Røyken.

Føreren status som siktet

- Føreren av båten er lettere skadet og kjørt til legevakten for sjekk, sa lensmann Reidar Foss til dt.no i natt.

Politiet opplyste natt til søndag at føreren av båten har status som siktet for uaktsom kjøring av båt. Søndag ble siktelsen utvidset til uaksomt drap med motorvogn etter avhør.

- Han er siktet fordi vi ikke kan utelukke at har kjørt båt i ruset tilstand, sa Eriksson.

Mannen har avlagt rutinemessig blodprøve, og skal ifølge politiet være i sjokk. Han ble avhørt av politiet søndag formiddag.

Stor fart

Øyenvitner på stedet skal ha observert båten like før grunnstøtingen.

- Vitner på stedet forteller at båten holdt stor fart, og skal ha truffet en brygge på Skogsborg-siden av sundet, sa Foss til dt.no.

Det skal også være spor på bryggen som tyder på at båten har truffet bryggen.

- Vi har funnet spor på bryggen som tilsier at båten har truffet bryggen. Det er også sterk strøm i sundet, sa innsatsleder Arvid Dahl.

Båten de fire kjørte skal være en fritidsbåt av typen daycruiser.

Vet du noe om dette? Tips oss på telefon 03232.
 


Vis Båtulykke ved Åros i Røyken i et større kart