RØYKEN: Onsdag ettermiddag omkom en 19 år gammel jente i en frontkollisjon på Røykenveien.

Torsdag ble det klart at føreren av den andre bilen, en mann i 50-årene, er siktet for uaktsomt drap. Det bekrefter politiadvokat Cathrine Thiis Evensen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Her samlet vennene seg for å minnes den 19 år gamle jenta som døde

Video av hendelsen

– Vi har en dashcam-video av hendelsen, der det ser ut som at mannen i 50-årene legger seg ut for å foreta en forbikjøring, og så støter de to bilene sammen. Den omkomne jenta er dermed helt uskyldig i denne tragiske hendelsen, sier lensmann i Røyken og Hurum Pål Sørensen til Drammens Tidende.

Kameraet som fanget opp hendelsen satt i bilen som kom kjørende bak bilen til den omkomne jenta.

Politiet har ennå ikke avhørt den siktede bilføreren.

Politiet etterlyste en sølvfarget Tesla etter hendelsen onsdag, men det viste seg at denne ikke hadde noe med saken å gjøre.

Føreren av denne Teslaen er dermed sjekket ut av saken.

Svært preget

– Vi hadde en kort samtale med ham etter hendelsen, men har ikke fått gjennomført noe avhør. Det får vi forhåpentligvis gjort i dag torsdag, sier Sørensen.

Han sier det ser ut til at den siktende mannen har kommet fra ulykken uten fysiske skader av betydning, men at han naturlig nok er svært preget psykisk.

– Kriseteamene er involvert både når det gjelder de pårørende til den omkomne jenta og mannen som nå er siktet i saken, sier lensmannen.

Det var DRM24.no som først brakte nyheten om siktelsen.