Får billigere buss til byen

BILLIGERE BUSS: Fra venstre Sivert Stavnem von Krogh, Jakob Stavnem von Krogh, Anne Stavnem von Krogh og vesle Rut Stavnem von Krogh på armen til pappa Petter von Krogh.

BILLIGERE BUSS: Fra venstre Sivert Stavnem von Krogh, Jakob Stavnem von Krogh, Anne Stavnem von Krogh og vesle Rut Stavnem von Krogh på armen til pappa Petter von Krogh. Foto:

Fem millioner kroner ekstra fra fylkeskommunen gjør at barnefamilier får billigere buss i helgene.

DEL

DRAMMEN: Fra 1. februar kan inntil fire barn kjøre gratis sammen med en voksen i helgene. Det er Anna Stavnem von Krogh og mannen Petter von Krogh veldig glade for.

– Men én bil og tre barn er det gjerne sånn at bilen er opptatt, og da er det veldig greit å kunne ta med barna gratis på bussen, sier Petter von Krogh.

LES OGSÅ: Flere personer ilagt gebyr av Brakar

Bedre alternativ

Takket være de ekstra pengene fra fylkeskommunen til Brakar er det altså noen kroner å spare for småbarnsfamilien.

Det syns Petter von Krogh er fint, men han er likevel mest opptatt av at familierabatten gjør bussen til et enklere og mer praktisk alternativ.

– Vi applauderer alle tiltak som gjør bussen til et mer aktuelt alternativ. Denne familierabatten er et slikt tiltak. Når det også blir flere busser mellom Åskollen, der vi bor, og byen, så er det klart at bussen blir et bedre alternativ til bilen. Det blir også enklere og mer praktisk å ta bussen når barna går gratis sammen med voksen, sier han.

LES OGSÅ: Flytter bussruter fra overbelastet gate

Øker ikke prisene

Brakar øker ikke billettprisene for 2018, hvis du bruker appen, eller kjøper billett på annen måte utenfor bussen.

Men hvis du kjøper enkeltbillett eller fyller på kortet på bussen, koster det 20 kroner ekstra. Det gjøres for å få enda flere til å bruke appen eller nettbutikk. Ombordtillegget vil fortsatt ikke gjelde for barn, ungdom og honnørbilletter.

LES OGSÅ: Nå sliter leddbussene: Kan ikke kjøre passasjerene helt opp til Kastanjesletta

Fortere fram

Billettsalg utenfor bussen passerte 50 prosent de siste månedene av 2017, og målet er 70 prosent billettsalg utenfor bussen i løpet av 2018.

– Når kundene har billetten klar, går ombordstigningen raskere, og vi får bussen fortere fram. Det er viktig for å være konkurransedyktige med bilen, sier administrerende direktør i Brakar Terje Sundfjord.

Artikkeltags