Flere fikk førerkortet beslaglagt

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Trekker du tilhenger med tillat totalvekt på 750 kg? Da bør du holde fartsgrensen.

DEL

SANDE: Flere bilførere med tilhengere ble fredag ettermiddag stanset av Utrykningspoltiiet på E18 i Søndre Buskerud. Årsaken er for høy fart.

Den første bilføreren ble stanset like før klokken 14 i ettermiddag.

– En mannlig bilfører i 60-årene bosatt i Asker ble fratatt førerkortet på E18 i Sande etter å ha blitt anmeldt for 119 km/t med henger i 100-sonen, forteller operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Det tok ikke lang tid før den samme UP-patruljen stanset nok en bilfører.

– En bilfører i 20-årene bosatt i Rogaland fikk beslaglagt førerkortet etter å ha kjørt i 118 km/t med henger i 100-sonen, forteller Myrvold.

LES OGSÅ: Kjørte biltransport fra Drammen i morfinrus

– Kan ikke kjøre i mer enn 80 km/t

Operasjonslederen forteller at det kun var en tilfeldighet at to bilførere med tilhengere ble stanset like etter hverandre i Sande fredag ettermiddag.

– Folk skal kanskje på hytta eller andre steder med tilhenger. Da er det viktig å huske at man ikke kan kjøre i mer enn 80 km/t, forteller Myrvold.

Dette gjelder de som trekker tilhengere med tillat totalvekt på 750 kg, så sant tilhengeren har bremser. Kjører du tilhenger med tillat totalvekt på 750 kg uten bremser, kan du ikke kjøre i mer enn 60 km/t uansett fartsgrense.

– UP stanser de som kjører med tilhengere i stor fart. Det er fordi bilen ikke har de samme kjøreegenskapene som når man kjører uten henger.

Kan koste deg mye penger å kjøre for fort

Bilister som kjører over 116 km/t med tilhenger får førerkortet beslaglagt.

Kjører du over 116 km/t med tilhenger får du en bot på 9000 kroner.

Artikkeltags