DRAMMEN: Hele livet har lederen for Senterungdommen blitt mobbet for høyden sin. Men det er først nå 25-åringen har begynt å snakke om det.Torsdag besøkte hun førsteklassingene på Inspiro-linjen ved Drammen videregående skole. Elevene fikk høre om grov trakassering på Internett, drapstrusler og hvordan det er å ikke kunne gå ut på byen uten livvakt.

TV 2 er nå i ferd med å lage en dokumentar om kvinnelige politikere.

LES OGSÅ: Pub nektet å servere afrikanere: – Er ikke rasister

– Folk på nettet sa jeg burde skytes

– Vi bestemte oss for å ha åpent kommentarfelt på et krast blogginnlegg jeg hadde om å skyte ulven i Østmarka. I løpet av noen få dager kom det over 800 kommentarer, forteller ungdomspolitikeren under besøket.

– 300 av innleggene handlet om meg som person og mitt utseende. Folk mente blant annet at jeg burde skytes og gruppevoldtas, legger Borch til.

Oppsøkte nettmobbers arbeidsplass

En av kommentarene var så grov at Borch ikke orker å gjengi den. Med TV-teamet på slep oppsøkte hun mannen som hadde skrevet den. Nettmobberen valgte å slenge døra i ansiktet på Borch og teamet.

– Da dro vi til arbeidsgiveren hans. To timer senere hadde han fått sparken, forteller Borch under besøket i Drammen. 

Hun ønsker ikke å oppgi hvor mannen som mobbet hun, jobbet.

Erfaringen viser at alt man skriver på nettet kan spores opp.

– Alle saker på dagbladet.no som handler om meg har stengte kommentarfelter på grunn av hets og trakassering. Lokalavisen min måtte forby anonyme kommentarer, sier Borch.

Skal ha vært tilknyttet Statoil

VG skriver etter at Drammens Tidendes sak ble publisert, at mannen som mobbet på nettet hadde tilknytning til Statoil.

– Vi ble varslet om at det var en som ble identifisert gjennom en IP-adresse (dataspor, jour.anm) i Statoil. De formidlet disse detaljene til oss. Da vi undersøkte dette nærmere, viste det seg at det var en ansatt hos en underleverandør som hadde stått for dette. Han satt på en Statoil-PC da han skrev disse kommentarene, opplyser Jannik Lindbæk jr., informasjonsdirektør i Statoil, til VG.

14-åring ville ikke leve

Ungdomspolitikeren har fått mange henvendelser fra barn og unge med lignende erfaringer. Hun mener nettmobbing er i ferd med å bli et problem.

– Jeg ble kontaktet av en 14-åring som ikke ville leve lenger fordi hun hadde fått så mange stygge kommentarer på bloggen sin. Når barn og unge får psykiske problemer av nettmobbing, må vi gjøre noe, sier Borch.

Elevene i Drammen hadde flere forslag. De mente blant annet at kjøreregler for oppførsel på Internett må inn i undervisningen på barneskolen.

Skrevet om Borch

Dette er noen av tingene som ble skrevet om Sandra Borch på nettet.

«Du er pokker meg like dum som du er kort Sandra!»

«Det vises at du både er kort og blond. Idiot!»

«Du duger ikke til annet enn å spille inn pornofilmer.»

«Vi må skaffe fellingstillatelse på Sandre Borch. (...) Hun er ikke utrydningstruet eller spesielt genetisk egnet for videre reproduksjon».

«FpU kan gjerne gruppevoldta Borch inne i selve stortingssalen».

LES FLERE SAKER PÅ DT.NO:
Nå bør du finne fram paraplyen!
Derfor bør du følge med lånet ditt
Flere tatt for promillekjøring i natt