Gå til sidens hovedinnhold

Sender de eldre til Syden

Artikkelen er over 16 år gammel

Naboene Aud Hoen (73) og Marit Irene Knutsen (63) har reisefeber. I april drar de nemlig på sydenferie med kommunen.

Det var nesten som man kunne høre palmesus og isbiter som klirret i bunnen på rosa parasolldrinker på Hermannsentret. Løfter om fire stjerners hotell, spansk kystklima og strandpromenader ga i alle fall tilløp til sydenstemning rundt enkelte middagsbord.
For første gang har Nedre Eiker kommune tatt på seg rollen som reisearrangør for å få de eldste innbyggerne ut av godstolen. Og lokkemiddelet er en 12 dagers tur til Albir i Spania.

IKKE GRATIS. - Vi må gripe dagen og unne oss litt, vi som ikke vet hvor mye tid som gjenstår, synes Aud Hoen.
Kommunen dekker riktignok utgiftene for helsepersonellet som blir med til Spania, men resten må turdeltakerne betale selv. Nærmere bestemt rundt 9900 kroner.
Det synes både Aud og venninnen Marit Irene Knutsen er helt greit.
- Alt er relativt selvsagt, men det er vel ikke så fryktelig dyrt.
Marit Irene tok forøvrig ikke lang betenkningstid da Aud, som bor vegg i vegg, stakk innom og spurte om de skulle dra på tur sammen.
- Nå skal vi slå ut håret, sier de to i munnen på hverandre, ler fornøyd og blar interessert videre i brosjyren de har fått utdelt.

NYTT PROSJEKT. «Symfoni» er navnet på det splitter nye prosjektet som Nedre Eiker kommune nå kjører i gang sammen med Alfa Travel.
Hokksund-selskapet var involvert da Oslo kommune i 2003 satte av flere millioner budsjettkroner for å sende sine pensjonister til Syden. Basert på erfaringene derfra har de utviklet et ettårig program for pensjonister som inneholder diverse foredrag, aktiviteter - og altså en utenlandstur. De 9900 kronene deltakerne må betale inkluderer alle samlingene.
- Kommunens har som mål å jobbe forebyggende blant eldre gjennom blant annet å legge forholdene til rette for økt sosialt samvær. Hensikten er å øke livskvaliteten - og også følelsen av egen mestring, forteller utviklingsleder i Nedre Eiker kommune, Lisbeth Nymo.
Hun synes ikke totalprisen er spesielt høy.
- Nei, det synes jeg ikke. Og på turen er jo alle måltider inkludert.
Spania-ferien er lagt opp slik at både personer som er avhengig av rullestol og rullator kan være med. Påmeldingsfristen er 15. februar.
INGUNN LARSEN
ingunn.larsendt.no