Strømbrudd på Haglebu

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SIGDAL: Det er stadige strømbrudd i området Eggedal-Sloko-Haglebu-Tempelseter melder Sigdal kommune på sine nettsider.

Årsaken til dette er brudd på hovedkabelen i eggedal. Ifølge informasjonen som er lagt ut på nettsidene til Sigdal kommune fører dette til at Midtkraft må sende strøm fra nabokommunen inn til Sigdal. Det er begrenset hva som kan overføres, derfor kan en ikke regne med normal drift foreløpig.

Kommunen ber derfor beboere i området om å begrense strømbruken og skru av strømmen i badstuer og varmekabler blant annet.

Fredag formiddag var hele Haglebu uten strøm i flere timer etter en feil på nettet. Ifølge Sigdal kommune skyldtest strømbruddet et kabelbrudd. etter flere timer meldte kommunen at strømmen var tilbake på Haglebu.

Fredag kveld mistet imidlertid flere strømmen igjen.

Midtkraft skriver på sine hjemmesider fredag kveld at de beklager problemene med strømtilførselen fra Eggedal mot Haglebu og Tempelseter.

De skriver videre at når strømmen kommer tilbake vi de kjøre på en reserveløsning som ikke tåler like mye belastning som de permanente strømførslene.

De anmoder derfor forbrukerne om å prøve å redusere strømforbruket.

Kl 21.30 melder Midtkraft at det fortsatt er feil på strømforsyningen i hytteområdene Skarester, Makeli, Kleivster og Jøsliseter. Det arbeides fortsatt med å utbedre feilen her.

Tips Oss
SMS: TIPS til 03232 Telefon: 03232 tips@dt.no Send video

Artikkeltags