Sjarmerte seg til topps

<b>STRÅLTE.</b> Aleksander Moberg fra Konnerud strålte på scenen da han vant Melodi Grand Prix junior i Oslo Spektrum i går kveld. FOTO: NILS J. MAUDAL

<b>STRÅLTE.</b> Aleksander Moberg fra Konnerud strålte på scenen da han vant Melodi Grand Prix junior i Oslo Spektrum i går kveld. FOTO: NILS J. MAUDAL

Artikkelen er over 14 år gammel

Aleksander Moberg kivet om ledelsen i Melodi Grand Prix junior, og sjarmerte seg like så godt til topps.

DEL

Med stor utstråling slo 15 år gamle Aleksander, eller @lek som er hans kunstnernavn, virkelig til under finalen og ikke minst superfinalen i et fullstappet Oslo Spektrum i går kveld. Etter en meget tett og spennende avstemning, var det guttene og Valborg fra Olsenbanden jr. som ga de avgjørende stemmene som førte til at Aleksander gikk helt til topps.
Allerede under generalprøven lørdag ettermiddag kunne man merke at noe var på gang. For da @lek gikk opp på scenen, så reiste alle de andre danserne og artistene og klappet med. Dermed var tonen satt for det som skjedde videre denne kvelden.

STJERNE. Og under den direkte TV-sendingen sjarmerte han både seere og publikum, men innøvde øyenblink og smil. Og med sangen «En stjerne skal jeg bli» så ble han nettopp det, etter en meget spennende avstemning der han til slutt knepent slo de seks guttene i gruppen Summerboys.
- Gratulerer med seieren, Aleksander!
- Tusen takk.
- Fortell om finalen?
- Dette var over all forventning, jeg er helt sinnssykt glad. Jeg bare sang og levde meg inn i sangen. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne, det var så mange andre gode melodier, sier Aleksander.
- Hva skal du gjøre videre i kveld?
- Jeg skal feste med de andre, ha det gøy, ååååh, det er så deilig, nesten roper han inn i telefonen.

PÅ HOTELL. Han hadde med familien i Oslo Spektrum i går kveld, og de hadde like så godt tatt inn på hotell. Først utpå dagen i dag kommer de hjem til Konnerud. Og da venter vel naboer og venner...
- Jeg er så sliten nå, men jeg ga alt, det er så sinnssykt herlig!
For det er en fortjent seier. Han har laget både melodi og tekst selv. Danserne han hadde med på scenen kommer fra Oslo-området, og sammen fikk de koreografert en forestilling som virkelig bragte fram sjarmøren i 15-åringen,
- Nå skal du til europeisk finale 20. november. Vet du hvor den skal være?
- Det er ikke bestemt ennå, men jeg gleder meg, sier han, andpusten, men glad.
Og familien hans er minst like glade. Og stolte, noe Drammens Tidende får høre når vi først får tak i faren.
- Gratulerer med sønnens seier.
- Takk skal du ha, det er kjempestor jubel her nå, jubler faren til Aleksander, Åge Moberg, gjennom folkehavet der alle jubler og roper på den nye helten.

Skrev selv. Melodi Grand Prix junior er en sangkonkurranse for ungdom mellom 10 og 16 år, og de skal ha skrevet melodiene selv, og må fremføre dem selv, på norsk. Av over 450 bidrag ble ti plukket ut til finale, og fra finalen i Oslo Spektrum gikk fire videre til en superfinale, der vinneren endelig ble kåret.
Hele showet ble ledet av to meget erfarne programledere i Nadia Hasnaoui og Stian Barsnes Simonsen, sistnevnte ikke så ukjent fra diverse ungdomsprogrammer på NRK, blant dem Reser. Men det var barn og unge som sto i fokus, men flinke utøvere på scenen, og ikke minst mange gode dansere. Og for virkelig å få opp kjendisstemningen var både Idol-Kjartan og Ravi hyret inn som pauseunderholdere - Ravi sammen med Oslo domkirkes guttekor(!).
Det var en glad @lek som til slutt kunne heve trofeet som vinner, og han benyttet anledningen til å takke alle som hadde stemt på ham, på sedvanlig selvsikkert vis.
Gjennom hele uken har @lek som den eldste av artistene preget miljøet, og blitt et forbilde for flere av de andre artistene. Ikke minst er han blitt populær blant en del jenter, Og det er ikke akkurat ham imot.
LARS JOHNSEN
lars.johnsen@dt.no

Artikkeltags