Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkert over fengsling

Artikkelen er over 13 år gammel

Belur Sardars ektemann er sjokkert over at han må fire uker i fengsel.

Belur Sardars ektemann ble i går varetektsfengslet i fire uker, siktet for forsettlig drap på sin savnede kone. Politiet tror opplysninger rundt denne bilens bevegelser, kan være relevant for saken.

Politiet ba i utgangspunktet om full isolasjon for siktede Sirwan Abdullah Ali (42), men fikk ikke medhold i denne delen av begjæringen. Eiker, Modum og Sigdal tingrett avgjorde i går at han ble varetektsfengslet i fire uker, hvor to av ukene er underlagt brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

$BYLINE_ON$–

Familiens bil

I forbindelse med etterforskningen ønsker politiet nå opplysninger knyttet til bilen på bildet, som firebarnsfamilien disponerte.
–Politiet er interessert i alle observasjoner av kjøretøyet i perioden mellom 17. februar og 7. mai i år, sier politiinspektør Per Morten Sending.
Få venner. Ifølge Sending hadde Belur Sardar få venner i nærmiljøet da hun forsvant, noe også det kurdiske miljøet bekrefter.
–Politiet vil nå fortsette etterforskningen både med nye avhør av den siktede og vitner, sier politiinspektør Per Morten Sending.

Vil påkjære

Ektemannen har sittet i lange politiavhør fredag og lørdag.
Mannens forsvarsadvokat, Heidi Birkeland, sier at Sirwan ikke har opplysninger om forsvinningen som kan hjelpe politiet videre i etterforskningen.
–Han vet ikke hvor Belur er og har ikke noe med forsvinningen å gjøre. Han har derfor reagert med sjokk og vantro på at han er siktet og nå varetektsfengslet i saken. Vi kommer til å påkjære kjennelsen om fire ukers varetektsfengsling, sier Heidi Birkeland.

Kommentarer til denne saken