Gå til sidens hovedinnhold

Skal ha blitt voldtatt i bil

Artikkelen er over 11 år gammel

Kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt i baksetet av en bil, som var på vei i retning Drammen natt til søndag.

n drammen: Tirsdag kveld ble en 24 år gammel mann fra Polen og en 33-åring fra Litauen varetektsfengslet i fire uker i Drammen tingrett, siktet for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene.
Voldtekten skal ha skjedd i baksetet på en passasjerbil, som var på vei fra Oslo til Drammen mellom klokken 0300 og 0400 natt til søndag. Det er usikkert om det er 33-åringen eller den 24 år gamle polakken som angivelig skal ha forgrepet seg på den unge kvinnen, som ikke er fra Drammensområdet.
stakk av
Ifølge etterforskningsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Jan Henrik Håkestad, skal kvinnen ha klart å komme seg ut av bilen, før hun fikk kontakt med en tilfeldig forbipasserende, som så kontaktet politiet.
– Etter omstendighetene mener vi at den som har kjørt bilen har vært delaktig siden han ikke skal ha foretatt seg noe for å stoppe overgrepet, opplyser Jan Henrik Håkestad overfor Drammens Tidende.
Uvisst hendelsesforløp
Politiet i Drammen samarbeider nå med Oslopolitiet for å finne ut hva som skal ha skjedd i forkant av overgrepet. Kvinnen, som ikke skal være bosatt i Drammensdistriktet, skal ikke ha hatt kjennskap til de to mennene før kvelden hvor voldtekten skal ha skjedd.
Kvinnen har fortalt sin historie til politiet, men Håkestad ønsker ikke å gi ytterlige detaljer om dette.
– Med hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere det nærmere, men vi jobber nå med å få verifisert kvinnens historie, sier etterforskningslederen.
Turister
De siktede mennene, skal angivelig være i Norge som turister. De skal ha vært i landet i to til tre uker. De har tilknytning til Drammensområdet i form av oppholdsadresse.
De to mennene ble pågrepet av politi fra Asker og Bærum politidistrikt søndag morgen på bakgrunn av kvinnens beskrivelse av bilen, hvor voldtekten skal ha funnet sted.
De to mennene benekter overfor politiet at det skal ha skjedd et overgrep.
Tekst: Ola Niemann
ola.niemann@dt.no

Kommentarer til denne saken