Slik blir Nye Strømsø torg

<b>SETT FRA JERNBANESTASJON. </b>Omtrent slik kan det nye torget på Strømsø bli, med uteserveringer også utenfor stasjonsbygningen til høyre. ILLUSTRASJON: HINDHAMAR AS

<b>SETT FRA JERNBANESTASJON. </b>Omtrent slik kan det nye torget på Strømsø bli, med uteserveringer også utenfor stasjonsbygningen til høyre. ILLUSTRASJON: HINDHAMAR AS

Artikkelen er over 11 år gammel

Et romslig gåtorg omkranset av nyoppussede bygninger med uteserveringer og med trær, benker og blomster.

DEL

Omtrent slik blir det nye Strømsø torg. Drammen kommune er godt i gang med å planlegge opprustningen av det nye torgområdet som vil omfatte både Jernbanetorget og rundkjøringen. Dette skal bli et tilnærmet bilfritt torg som får samme størrelse som midtre og øvre del av Bragernes torg.

Her vil det bli granittheller, store trær og blomsterurner. Nærmest Globusgården kan det bli en lund med trær som en overgang til det grønne Marienlyst-området like bortenfor.

St. Hallvard skole er allerede pusset opp og det er åpnet serveringssteder i første etasje. Også den staselig stasjonsbygningen vil få en ansiktsløftning og det planlegges restaurant og småbutikker der.

BLIR GÅTORG. Bydelen Strømsø er under forvandling og fornyelse for å komme opp på samme nivå som Bragernes.

Flere hundre millioner kroner blir nå brukt av kommunen og private utbyggere, på nybygging og utbedring. En av de mest synlige tiltakene blir opprustningen og ombyggingen av Strømsø torg som nå er dominert av biltrafikk. Mesteparten av området mellom jernbanestasjonen og Globusgården skal bli gåtorg, kanskje med unntak av drosjene.

Foreløpig er ingenting bestemt, men planleggingen pågår. Et forprosjekt vil bli lagt fram for politikerne over nyttår og prosjektet kan bli gjennomført i 2009 eller 2010.

ARENA FOR BYLIV.-Dette skal bli en ny arena for byliv og kulturelt mangfold, sa sjefarkitekt Bjørn Veirud da han nylig orienterte formannskapet.

-I planleggingen legger vi vekt på å beholde og utvikle Strømsøs særpreg, samtidig som fornyelsen skal gi miljøforbedringer og sentrumsvekst. Et viktig element er vitaliseringen av stasjonsområdet som er planlagt parallelt med opprustningen av torget.

Det er planer om restaurant og småbutikker i den gamle stasjonsbygningen. Dessuten skal det bygges parkeringshus på stasjonsområdet med ca. 500 plasser. Det er også mulighet for at det blir bygget en gangforbindelse fra stasjonsområdet og til den nye elvepromenaden.

80 MILLIONER. Det er klart at rundkjøringen blir borte, men ikke den kjente skulpturen med de tre kvinnefigurene.

Den vil bli innlemmet i det nye torget, sammen med bygaven som skal være en stor skulptur. Hvordan den blir er det foreløpig ingen som vet. Det skal avgjøres ved en konkurranse.

Det er satt av 80 millioner kroner til opprustningen av Strømsø torg. Politikerne har nylig bestemt at det ikke skal anlegges parkeringskjeller under torget, men neste år vil det bli bygget et parkeringshus med ca. 400 plasser ved Shellstasjonen.Hva synes du? Si din mening i artikkelkommentarfeltet under.

Artikkeltags