LIER: Onsdag morgen meldte politiet at de hadde ny informasjon i saken om Sørelv-mannen.

– Vi er ganske sikre på at vi har identiteten på en polsk statsborger. Han hadde en arbeidstilknytning til Norge, men var ikke fastboende her til lands. Han jobbet her til tider, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.

Det var NRK som meldte om saken først.

Pårørende

De pårørende er foreløpig ikke varslet, så politiet vil derfor ikke gå ut offentlig med identiteten til mannen.

– Arbeidet med de pårørende er mer krevende enn om mannen hadde vært norsk statsborger, da kunne vi brukt folkeregisteret, men det er ikke mulig her, sier Omholt.

Politiet har hatt tre teorier om hva som skjedde med «Sørelv-mannen». Nå har mener de at det ikke har skjedd noe straffbart, og at det enten dreier seg om en ulykke eller etter selvmord.

– Vi vil ikke spekulere i hva som har skjedd, men det kan for eksempel ha vært en ulykke. Det vil komme mer informasjon når de pårørende er varslet, sier Omholt til DT.

Interpol-treff

Drammens Tidende har tidligere omtalt at politiet jobbet med å identifisere mannen via en såkalt "black notice" i det internasjonale politinettverket Interpol.

Omholt bekrefter at Interpol var sterkt involvert i arbeidet med å finne ut hvem Sørelv-mannen var. Politiet har arbeidet med den nye informasjonen i en til to uker, ifølge Omholt.

– Det er en totalpakke, med tips til politiet i Norge, Interpol og bistand fra utenlandske myndigheter, som har ført til at vi nå er ganske sikre på hvem mannen er, sier Omholt til DT.

Hemmeligholdt

Liket ble funnet i Lier i slutten av juli. Politiet holdt likfunnet hemmelig fram til TV 2-programmet «Åsted Norge» omtalte saken i slutten av september. Da hadde mannen vært død i flere måneder.

Omholt vil ikke kommentere prosessen i Sørelv-saken, fordi han ikke har vært involvert i saken før nå.

– Saken har nå byttet enhet i politiet, og derfor kan jeg ikke si så mye om arbeidet som har blitt gjort tidligere. Jeg har ikke fulgt saken tett i høst, sier han.

Les også

Hvem var mannen med størrelse 38 i sko?