Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til NM og folkefest på Sjåstad

Artikkelen er over 5 år gammel

For første gang arrangeres NM i gjeterhund i Lier, og arrangørene byr på langt mer enn bare knivskarp konkurranse. – Dette blir et svært familievennlig arrangement, med aktiviteter for barna og gode muligheter for nærkontakt med dyrene, lover komiteleder Jon Sand.

(Lierposten)

SJÅSTAD: Ikke mindre enn fem liunger har kvalifisert seg til å delta i årets NM i gjeterhund, som går av stabelen på Sjåstad gård 7.-9. oktober.

Fra Lier stiller Arne Kristoffer Sand, Jon Sand, Hans Erik Sand, Alex Fyhr og Sigmund Waaler Røed, som alle gjorde det meget bra under fylkesmesterskapet nylig.

Gratis for barn

I tillegg til selve mesterskapet, der 45 deltakere skal i ilden fredag og lørdag, og de åtte beste går videre til finalen søndag, blir det Barnas Dag med ulike aktiviteter for den yngre garde, hundeoppvisning og utstilling av ulike dyr. Det er gratis inngang for alle barn alle dager, mens de voksne må betale en slant for å komme inn.

– Vi håper virkelig at liungene - og folk fra rundt om i distriktet - kjenner sin besøkelsestid, og tar turen til Sjåstad denne helgen, sier Jon Sand, som er leder av NM-komiteen og tidligere norgesmester bruk av gjeterhund.

Blant annet er barnehagene i Lier inviterte til å bli med på Barnas Dag fredag, og ifølge Sand er ca. 150 barn påmeldt per i dag, torsdag.

– Vi hadde tenkt å invitere skolene også, men nå kolliderer jo NM med høstferien, så da glapp den muligheten. Men vi håper dette kan være fint å få med seg for dem som ikke har reist avgårde på høstferie, sier Sand.

Stor dugnadsånd

Det er første gang NM i gjeterhund arrangeres i Lier, og da er hele bygda med på å få arrangementet trygt i havn. For eksempel står Sylling og Oddevall skolekorps for salg av mat og drikke, og den etter hvert velkjente vaffelkarusellen kjøres i gang for å sørge for vafler til store og små.

– Dessuten deltar Husflidslaget, som vil vise hva man kan lage av ull og skinn, og det blir hundeoppvisning i litt mindre skala enn det som foregår på banen under konkurransene, og barna kan få kose med både koppelam og hundevalper, se på saueklipping og kjøre med hest og vogn, forteller Sand.

Ministerbesøk

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale har også meldt sin ankomst, og har varslet at han vil forsøke å komme innom både fredag, lørdag og søndag, for å få med seg arrangementet.

– Det er jo ikke hver dag vi får ministere på besøk hit til Lier, så det er selvsagt litt stas at han ønsker å ta turen hit denne helgen, sier komitelederen.

Når det gjelder parkering er det hovedsakelig idrettsbanen til Sjåstad/Vestre Lier som er tenkt brukt som parkeringsplass.

– Vi kommer til å skilte godt, og vi skal ha bra med vakter som viser vei. Vi har også klarert med lensmannen hvor vi ellers kan tillate at folk parkerer, så jeg tror det skal gå fint, sier Jon Sand.

Detaljer om programmet for helgen finner du her.

 

Kommentarer til denne saken