Riise avgjorde for Norge

John Arne Riise jubler etter å ha scoret vinnermålet på overtid under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Slovenia på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Kampen endte 2-1 til Norge.

John Arne Riise jubler etter å ha scoret vinnermålet på overtid under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Slovenia på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Kampen endte 2-1 til Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter noen turbulente dager ble John Arne Riise matchvinner på overtid da Norge vant 2-1 over Slovenia i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Han var iskald og knallet et straffespark i hjørnet.

DEL

OSLO: Veien til VM i Brasil var i ferd med å bli stupbratt for det norske laget som var i ferd med å legge igjen to poeng til helt i starten av kvalifiseringen. Da Markus Henriksens kjempesjanse på overtid ble reddet av keeper Jan Oblak, virket håpet ute.

LES OGSÅ: Stortap i Riises 100.kampMen 15 sekunder før tilleggstiden var ute, stormet innbytter Alexander Søderlund inn i feltet.

Han ble felt av Dejan Kelhar, som minutter tidligere var byttet inn for å hjelpe Slovenia å hale ut de siste minuttene. Dermed var det duket for Riise. Etter landslagsrekord i forrige kamp, twitterstorm og slakt i Norges største avis ble han Norges helt med kampens tredje siste spark (Slovenia rakk så vidt å ta avspark), og han jublet med hendene i hjerteform.
 
Norge kom under 0-1 for femte gang på rad, men greide å snu i grevens tid. Rune A. Jarstein gjorde som Espen Bugge Pettersen på Island en dårlig figur ved motstanderens ledermål, men som i Reykjavik må også flere utespillere ta sin del av skylden.
 
Norge reiste seg etter tilbakeslaget og utlignet da Markus Henriksen nikket inn en retur fra tverrliggeren. I annen omgang dominerte Norge fullstendig i 4-4-2-formasjon, slapp ikke til en sjanse og skapte ganske mange selv, men det etterlengtede vinnermålet kom først fire minutter på overtid.
 

Tabber

 
Norge startet langt fra like bra som på Island fredag og hadde ikke skapt en sjanse da en serie norske tabber banet vei for Slovenias 1-0-ledelse.
 
Det var tilløp til ironisk jubel fra publikum da Rune A. Jarstein upresset fanget en slovensk poleball etter et kvarter. Den satte seg fast i halsen da Håvard Nordtveit feilet i mottaket på keeperens utkast. Gjestene kontret, og Kjetil Wæhler lagde frispark vel 20 meter fra mål.

Jasmin Kurtic skrudde frisparket rundt muren, og Jarstein slo ballen rett til en motspiller. Med kneet sendte midtstopper Marko Suler ballen mot hjørnet, og han ble kreditert målet selv om Wæhler styrte ballen i mål.
På Island kollapset de norske på 0-1, denne gang svarte de.

En god Daniel Braaten skapte den første norske sjansen for Moa, og John Arne Riises frisparkkanon tvang keeper Jan Oblak til å gi en retur som lignet på Jarsteins. Innbytter Nejc Pecnic fikk en lang tå på ballen foran Moa.
I det 26. minutt var det Norges tur til å omsette en retur i scoring.

Tarik Elyounoussi var på Island to ganger nær scoring på dårlige klareringer. Denne gang fikk han drømmetreff fra over 20 meter. Ballen traff tverrliggeren helt oppe i krysset, og flere norske begynte å juble da ballen spratt ned på streken. Ikke Henriksen, som sprintet fram og nikket ballen i mål.

Endret og vant 

 
Norge var farlig frampå et par ganger rett etter scoringen, og John Arne Riise mente seg også snytt for straffespark, men fram mot pause glapp grepet igjen.
 
Tidlig i annen omgang la Drillo om til 4-4-2 med Joshua King (som kom inn for Moa ved pause) og Daniel Braaten på topp. Det ga litt større trykk, men ingen flom av sjanser.

Braaten svidde keepers fingre med et skudd i det 58. minutt, mens King noen minutter senere tvang Oblak til en god redning med sitt skudd fra spiss vinkel etter å ha stjålet ballen fra Suler ved dødlinjen.
 
Mot slutten av kampen kom halvsjansene ganske tett for det norske laget, men enten ble det en dragning for mye eller så kom ikke den forløsende pasningen til bedre plassert medspiller.
 
I siste minutt feberreddet Oblak da John Arne Riise lå strak i luften og nikket, men det var vinket for offside. Det skulle likevel være tid til at Riise ble helt.
Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags