Konnerud IL får Grasrotprisen

ÅPEN HALL: Et av prosjektene rettet mot ungdom som Konnerud IL har satset på de siste årene gratis, åpen hall på lørdagskveldene. I tillegg til masse utstyr til ulike aktiviteter, er det playstation på plass og åpen kiosk. Nå får klubben Grasrotprisen for ungdomsarbeidet sitt.

ÅPEN HALL: Et av prosjektene rettet mot ungdom som Konnerud IL har satset på de siste årene gratis, åpen hall på lørdagskveldene. I tillegg til masse utstyr til ulike aktiviteter, er det playstation på plass og åpen kiosk. Nå får klubben Grasrotprisen for ungdomsarbeidet sitt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Konnerud idrettslag har satset på både åpen hall på lørdagskveldene og allidrett for ungdom de siste årene. Nå får de Grasrotprisen 2017 og 50.000 grasrotkroner for arbeidet.

DEL

DRAMMEN: – Det er utrolig morsomt å få bekreftelse på at det vi gjør er riktig vei å gå, sier Christian Normann Johansen, sportslig leder i Konnerud IL.

Han har jobbet mye med idrettslagets satsing på ungdom, en satsing klubben nå får Grasrotprisen på 50.000 kroner for.

Norges idrettsforbund og Norsk Tipping deler årlig ut Grasrotprisen til et idrettslag som gjør noe ekstra for ungdom i lokalsamfunnet, og når årets pris deles ut i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar i januar neste år, er det Konnerud IL som mottar den.

Idrettsforbundet skriver på sin nettside at i juryens begrunnelse trekkes det fram at idrettslaget tar frafallsproblematikken på alvor.

LES OGSÅ: Høyre går for ny Konnerudhall

– Kult utstyr er viktig!

Bydelsklubben har gjort flere tiltak de siste årene for å kunne tilby ungdom, både de som er med i klubben og de som ikke er det, ulike aktiviteter.

SATSET PÅ UNGDOM: Christian Normann Johansen, sportslig leder i Konnerud IL, forteller at de har satset på mange ulike aktiviteter for ungdom i bydelen de siste årene.

SATSET PÅ UNGDOM: Christian Normann Johansen, sportslig leder i Konnerud IL, forteller at de har satset på mange ulike aktiviteter for ungdom i bydelen de siste årene. Foto:

– Vi har et hårete mål om at 80 prosent av bydelens ungdommer skal delta på en aktivitet, sier sportslig leder Normann Johansen.

Blant satsingene er en egen ungdomsidrettsplakat med 10 punkter over hva ungdom i klubben har krav på, et eget ungdomsutvalg, felles morgentrening og frokost for elevene på ungdomsskolen, og allidrett for ungdom der alt fra klatring til rugby og skøyter står på programmet.

Også åpen hall på lørdagskveldene er en av satsingene de siste årene.

Det startet som et tilbud for ungdom i ungdomsskolealder og 7. trinn på barneskolen, men er blitt utvidet med 5. og 6. trinn.

Til å begynne med var det rundt 40–50 ungdom som tok turen til hallen lørdagskveldene, mens nå er det i snitt 120 som kommer. Utviklingen skyldes at idrettslaget fikk støtte fra kommunen, idrettsrådet og idrettskretsen og kunne kjøpe nytt utstyr, blant annet en diger hoppepute:

– Kult utstyr er viktig! Aktivitet engasjerer mer enn rein idrett, forklarer sportslig leder Normann Johansen.

LES OGSÅ: To luksusboliger på Konnerud solgt på samme dag

Satse på de eldste ungdommene

– Har ungdomssatsingen de siste årene gitt flere medlemmer i klubben?

Gjennom allidretten plukker vi opp noen som er på vei ut. Og jeg tror vi klarer å holde lenger på dem og bygge opp sterkere ungdomsmiljøer, sier Normann Johansen.

Prispengene skal komme ungdomsidretten til gode, og Konnerud IL har allerede planene klare for hva pengene skal brukes til. I tillegg til å videreutvikle aktivitetene de allerede er i gang med, vil de satse på sitt nystartede ungdomsutvalg, et utvalg der hver idrett innenfor klubben skal ha ungdom som talerør.

I tillegg vil de satse på ungdom som går på videregående skole:

– Vi har lite tilbud til videregåendeelever, vi har ikke et fellestiltak for den gruppa, så det er neste satsingsområde, sier Normann Johansen.

LES OGSÅ: Her er byens fire fineste hager

Artikkeltags