MODUM: Før statsministeren foretar åpningen av årets sesong av Blaafarveværket i Modum i dag benytter ordfører Terje Bråthen muligheten til å snakke med ham om Navrudsaken.

– Jeg har skrevet et brev om saken og vil levere ham dette sammen med artikkelen Drammens Tidende skrev forrige fredag. Jeg vet at dette er på siden av hans oppgaver, men jeg vil benytte muligheten til å orientere ham, sier ordfører Bråthen.

LES OGSÅ: Satte inn de første kronene

LES OGSÅ: Et advokatkontor i Oslo tilbyr Navrud-familien sin ekspertise gratis.

Brist

Hele historien synes å dreie seg om en formalitetsfeil. Laila Navrud (28) kom til Norge fra Filippinene i 2007 som au pair. Etter hvert kom hun til Modum, fant sin kjære Ole Kristian, giftet seg og fikk en sønn. Som en følge av en koding i hennes pass er hun utvist fra Norge, og må reise senest 3. juni. Hele tiden har hun hatt jobb og betalt skatt og trodd at alt var i orden. Hun har også lært seg norsk.

– Det kan tyde på at det er en brist mellom lover og regler på den ene siden og intensjoner på den andre siden, mener Bråthen.

LES OGSÅ: Ber for familien
 

Innsamlingsaksjon

I går åpnet modumordføreren en innsamlingskonto og satte samtidig inn de første 5.000 kronene på vegne av kommunen. Målet er å samle inn penger til en rettssak for å stoppe utsendelsen.

– Det koster mellom 30-70.000 kroner å reise en sak for å hindre at hun blir utsendt, forteller han.

LES OGSÅ: Blir kastet ut av landet
 

Tre fronter

I tillegg til å jobbe med innsamling av penger jobber også ordføreren på to andre fronter.

– Vi engasjerer det politiske miljøet og har også tatt kontakt med Den Norske Advokatforening for å få hjelp til å løse saken. Jeg vil også presisere at det er jeg som er ansvarlig for innsamlingskontoen og ikke familien Navrud. Dersom det ikke skulle bli behov for pengene vil vi opprette en stiftelse for å kunne hjelpe til i framtidige tilsvarende saker, presiserer Terje Bråthen.

LES OGSÅ: 100 nye facebook-tilhengere hver time
 

Sterkt preget

Både Laila, Ole Kristian og hans mor Grete Freitag møtte fram til kontoåpningen ved banken i Vikersund i går. Mellom seg trillet de en barnevogn der ekteparets seks måneder gamle sønn lå og sov.

De er alle tydelig preget av stunden, men setter samtidig veldig stor pris på all støtten. Etter at Drammens Tidende fortalte historien har over 10.000 sympatisører engasjert seg i en støttegruppe på Facebook.

– Vi har fått en helt fantastisk støtte, men må bare beklage at vi måtte koble ut telefonene i helgen. Det ble rett og slett for mye, sier en sliten og strekt preget Ole Kristian Navrud som fortsatt håper på en lykkelig avslutning av saken.

Vil du være med å støtte Laila og Ole Kristian Navrud?
Modum Sparebank1, konto nr 2270 22 39722