Støtter muslimer i kirken

<b>FINT TILTAK.</b> -Vi må respektere hverandres historie og være åpne for hverandres tro, sier prost Astrid Bjellebø Bayegan. Hun tror muslimsk forestilling i Fjell kirke vil samle folk fra ulike kulturer til dialog. FOTO: REIDAR HALDEN

<b>FINT TILTAK.</b> -Vi må respektere hverandres historie og være åpne for hverandres tro, sier prost Astrid Bjellebø Bayegan. Hun tror muslimsk forestilling i Fjell kirke vil samle folk fra ulike kulturer til dialog. FOTO: REIDAR HALDEN

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Muslimske og kristne ledere er overveiende positive til en muslimsk oppsetning i Fjell kirke.

DEL

Prost, prest, imam og andre religiøse ledere vil samarbeide om å skape bånd mellom muslimer og kristne som bor i Drammen. De oppfordrer derfor beboere på Fjell til å slutte opp om den muslimske forestillingen i kirken på mandag, som er iverksatt av sogneprest Ivar Flaten.
-Fint tiltak fra kulturkirken Fjell som kan samle ulike mennesker og åpne for samtale, sier prost Astrid Bjellebø Bayegan.

FULL STØTTE. Både Fjell Menighetsråd og Kirkelig fellesråd i Drammen støtter arbeidet Fjell kirke gjør.
-Ivar Flaten er frimodig, og det er fint at vi i Drammen er åpne for nye og frie tenkemåter, sier leder i fellesrådet Benita Christensen.
Menighetsrådsleder Per Erik Marheim er enig.
-Positivt tiltak som passer godt for bydelen, sier han.
-Vi er ute etter å bygge broer, og dette er veien å gå, legger han til.
Forslaget om en forestilling med fortellinger fra islam fikk tilslutning i Menighetsrådet da det ble behandlet for kort stund siden.
-En slik oppsetning passer godt med Fjell kirkes visjon om å være en åpen kirke for alle, forklarer han.

OPPFORDRER MUSLIMER. Leder i Moskerådet på Fjell ser varmt på at kirkens dører er åpne også for muslimer.
-Dette er en god begynnelse. Klart vi må takke ja til invitasjonen, sier lederen Jonas Mohammad.
For han handler det i første rekke om respekt for medmennesker. Pakistansk kultur krever også godt forhold til naboer og ivaretakelse og aksept av hverandres tro, forteller han.
-Vår imam vil derfor under fredagsbønnen minne oss på og oppfordre til å delta på forestillingen i kirken, sier Mohammad.

REAKSJONER. -Klart det kan være motforestillinger blant folk. Ikke alle liker at islamske fortellinger blir dratt inn i kirken, sier Astrid Bjellebø Bayegan.
Prosten mener at det derfor er ekstra viktig å åpne for dialog og lytte til hverandres historie og kultur.
-Husk kirken kan romme veldig mye mer enn bare kristen gudstjeneste, sier hun.

Artikkeltags