«Falsk» telemontør var ekte fiberselger

Artikkelen er over 1 år gammel

Et brev skulle ha forberedt beboere i Svelvik, Berger og Sande på at en fiberselger fra Net2Gain skulle banke på dører i området. Men brevet ankom aldri.

DEL

(Svelviksposten) Politiet meldte torsdag kveld at en mann med utenlandsk opprinnelse oppsøkte et hus i Svelvik og forsøkte å komme seg inn under påskudd om å oppgradere telefonlinjene i huset. Christian Gulli, operasjonsleder hos politiet i Sør Øst, opplyste at huseieren sjekket med Telenor og andre teleoperatører, og kunne slå fast at ingen av dem hadde telemontører i området som drev med oppsøkende virksomhet.

Men det hele viser seg å være en misforståelse. Mannen jobbet nemlig for Net2Gain, en salgspartner av Telenor og Canal Digital Kabel, og banket på dører for å høre om noen ønsker å oppgradere til fiberkabel. Det opplyser Edmund Ellingsen i Net2Gain.

Den ubehagelige misforståelsen kunne ha vært unngått dersom Net2Gains rutiner hadde blitt overholdt. Et brev med informasjon skal nemlig sendes ut til beboere i området salgsmedarbeiderne opererer i. Dette skulle ha ankommet før salgsmedarbeiderne begynte å banke på dører.

– Vi må bare beklage at brevet ikke har kommet i forkant, sier Ellingsen.

Ellingsen opplyser at salgsmedarbeideren har hatt på seg ID-kort fra Telenor, og synes det er beklagelig at det har blitt en misforståelse rundt om mannen var en telemontør eller en fiberkabelselger.

– Hadde beboeren ringt til Canal Digital Kabel ville beboeren fått verifisert at vi hadde medarbeidere i området.

– Opplever deres representanter ofte mistillit når de driver oppsøkende salg?

Det spørs hvor i landet vi går, alt etter hvor utbredt oppsøkende salg er i området. I Svelvik har vi forstått at det ikke er altfor mye oppsøkende salg, og derfor er det gjerne mer skepsis. Men jeg vil ikke si at det er et stort problem.

Ellingsen opplyser at representanter for Net2Gain vil fortsette med oppsøkende salg i Svelvik de neste to ukene.

– På de få dagene vi har hatt medarbeidere i området har 158 sagt ja til å oppgradere til fiber.

Artikkeltags