Gå til sidens hovedinnhold

Disse bøtene går til TV-piratene

Artikkelen er over 10 år gammel

En Svelvik-mann er siktet for å ha distribuert ulovlige TV-signaler til over 200 «kunder». Nå har «TV-lisensen» kommet fra politiet.

SØNDRE BUSKERUD: I fjor høst avslørte politiet 40-åringen som distribuerte ulovlige TV-signaler fra blant annet Canal Digital og Viasat.

Mannen solgte ulovlige TV-signaler til sine "kunder".  Disse fikk tilgang til TV-signalene ved å koble seg opp mot mannens internettserver.
Politiet har tidligere uttalt at mannen skal ha tjent 1,5 millioner kroner netto på TV-kortvirksomheten.
 

8.000 kroner i bot

Samtidig har politiet uttalt at de satt på mannens kundeliste, og varslet at de ville bøtelegge alle som befant seg på listen.

Og nå har 219 stykker fått sitt forelegg i posten.

– Seks-sju stykker av disse valgte å melde seg selv til politiet, og de fikk forelegg på 6.000 kroner hver. Alle de andre fikk hver sitt forelegg på 8.000 kroner, forteller Ole Johan Brett, leder for økonomiavsnittet ved Søndre Buskerud politidistrikt.

– Har alle vedtatt foreleggene?

– Vi har foreløpig ikke den fullstendige oversikten, men bare sist fredag kom det inn over 40 vedtatte forelegg.

LES OGSÅ: Siktet for dekryptering av TV-kort

Tilståelsesdom

I tillegg til de 219 «kundene» har en drammensmann fått en bot på 25.000 kroner for å ha hjulpet 40-åringen med piratvirksomheten.

Hovedmannen selv skal nå ha lagt alle kortene på bordet.

– Han må møte i retten. Og det ligger an til å bli avsagt en tilståelsesdom i saken, sier Brett.

I følge politiet har TV-selskapene tidligere varslet at de kommer til å kreve millionerstatning fra 40-åringen. Hva kravet til slutt blir på, vet ikke Brett.

– Trolig kommer et slikt krav ikke til å bli bakt inn i siktelsen mot mannen, men som en erstatningssak i en eventuell sivil pådømming, avslutter Brett.

 

Følg Drammens Tidende på Facebook:

Kommentarer til denne saken