Kraftmaster med makeover

Kraftmastene på hver side av Svelvikstrømmen ble tent første gang torsdag. Mange hadde møtt frem for å få med seg begivenheten. Bildet ble tatt fra Batteriøya, der det var mange fremmøtte. - Det var et spektakulært skue, og alle ble henrykte over lysene, sier fotograf Heidi Havre.

Kraftmastene på hver side av Svelvikstrømmen ble tent første gang torsdag. Mange hadde møtt frem for å få med seg begivenheten. Bildet ble tatt fra Batteriøya, der det var mange fremmøtte. - Det var et spektakulært skue, og alle ble henrykte over lysene, sier fotograf Heidi Havre. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Svelvikstrømmens to massive nye fyrtårn lyser opp nattehimmelen i rødt og grønt.

DEL

SVELVIK: – Råkult. Drittøft. Lokalpatriot og politiker Christin Grilstad Prøis sparer ikke på konfekten. Hun bruker disse uttrykkene i et intervju da Drammens Tidende tar kontakt med den travle kvinnen bak Svelvikspillet, som går for fulle hus denne uka.Etter torsdagskveldens forestilling inviterte Svelvik Næringsråd til prøvetenning av lyssettingen på de to 60 meter høye kraftmastene på begge sider av Svelvikstrømmen. Det ble et spektakulært syn ved det som også markerer startpunktet på innseilingen til Drammen Havn.

Mellom 300 og 400 mennesker overvar tenningen, selv om den ikke skjedde før rett før Kveldsnytt.

Veldig vakkert

– Hvordan opplevde du å se en rød og en grønn «gigantlanterne» på hver side av strømmen, Christin Grilstad Prøis?

– Det var veldig vakkert, med svært intense farger. Jeg sto der og tenkte at mastene nå fremsto som det reneste kunstverket. Fra å bare være de stygge mastene, ble de med ett til noe helt annet. Effekten forbauset meg.

– Jeg klapper i hendene, og tenker at vi må gjøre det beste ut av det vi har, sier hun.

Svelvik vil bokstavelig talt fram i lyset etter mange år med skrantende kommuneøkonomi og stagnasjon i folketallet. Stagnasjon har også preget næringsutviklingen.

Gjorde et stunt

– Derfor bestemte vi oss for å gjøre noen grep. Vi har laget en strategisk næringsplan med mange tiltak. Det første tiltaket har vi nå gjennomført – i form av dette stuntet hvor vi i maritim stil lyssatte de to upopulære og ofte kritiserte kraftmastene, sier Knut Morkestrand.

Han er leder av Svelvik Næringsråd.

Doble Eiffeltårn

– Hvordan opplevde du tenningen?

– Den overtraff alle de store forventningene jeg har hatt. Jeg vil sammenligne belysningen med den på Eiffeltårnet i Paris. Jeg vil si vår var flottere – ut fra at vi jo har doble Eiffeltårn. Ett midt i Svelvik sentrum, ved ferjeleiet og ett på verket, på Hurumsiden av strømmen.

Morkestrand sier at Svelvik har vært en bortgjemt perle.

– Nå er den framme i lyset, stråler han.

Rød-grønt prosjekt

Ordfører Jonn Lislelid (Ap) sier med et smil at lyssettingen er et rødgrønt prosjekt.

– Vi er opptatt av å snu det negative bildet av Svelvik til et sted vi er stolte av. Vi legger opp til klare mål og visjoner. Vi har som mål at Svelvik skal ha 8.500 innbyggere i 2025.

Barnefamilier

– Skal vi lykkes med å skape vekst, må vi få fram de positive sidene. Vi har moderne skoler og barnehager, med god plass. Nå venter vi bare på barnefamiliene, sier Svelvik-ordføreren.

Tiltaksplanen til Svelvik Næringsråd omfatter alt fra økt kommunal service og skiltplan til forskjellige næringsfora og faddergrupper for nyetablerere.

Artikkeltags