Lislelid blir Svelviks nye ordfører

Med støtte fra Venstre, Sp og KrF ble det klart at Ap får ordføreren med Jonn Gunnar Lislelid.

Med støtte fra Venstre, Sp og KrF ble det klart at Ap får ordføreren med Jonn Gunnar Lislelid. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Til tross for mobilisering på borgelig side, blir industriarbeideren John Gunnar Lislelid (Ap) Svelviks nye ordfører.

DEL

SVELVIK: Etter 16 år med borgerlig styre, er Jonn Gunnar Lislelid (Ap) klar for jobben som ordfører. Inge Høyen (Sp) blir varaordfører. Dette til tross for mobiliseringen på ikke-sosialistisk side.

Del på Facebook

Spørsmålet før helgen var om Høyre likevel skulle klare få sin kandidat, Thore Steffensen, som ordfører. Det lyktes de ikke med.

– Alle oss i midten støttet Ap. Nå har vi funnet en løsning vi alle er fornøyd med, så nå kan vi bare glede oss til å samarbeide og finne en felles politisk plattform, sier Christin Grilstad Prøis (V).

Med støtte fra Venstre, Sp og KrF ble det klart at Ap får ordføreren med Jonn Gunnar Lislelid.

LES FLERE VALGNYHETER HER!

- Borgelig styre er nå historie

Lislelid er opprinnelig fra Åssiden i Drammen, men flyttet etter kjærligheten til Svelvik for 22 år siden. Han er industriarbeider og har jobbet på Draka Norsk Kabel i 33 år. Lislelid har vært leder av Svelvik Ap de siste fem årene.

I en videobeskjed til velgerne, lagt ut på Youtube 15. juni i år, sa han følgende:

– Vi trenger vekst i kommunen, ny fylkesvei og kommunikasjon inn til Svelvik. Fritt skolevalg og gjenopprettelse av tannhelseklinikken for Svelvik er meget viktig.

Lislelid tror innbyggerne vil merke at 16 år med borgerlig styre nå er historie.

– Forhåpentligvis vil de merke en endring. Vi skal ta tak i det positive med Svelvik. Samtidig skal vi kjøre en stram økonomisk linje, det vil komme befolkningen til gode, sier Lislelid.

Et av målene er å skape vekst.

– Det er viktig slik at de får tilbake trua på Svelvik. Vi har vært nede i en downperiode, men nå er det på tide å få tilbake den positive «driven».

LES FLERE NYHETER FRA SVELVIK HER.

 

Artikkeltags