Gå til sidens hovedinnhold

Mann (24) fra Svelvik omkom

Artikkelen er over 9 år gammel

En omkom, en er alvorlig skadd og to andre er lettere skadd etter at en bil kjørte utfor en ti meter bratt skrent og ble liggende på taket.

SVELVIK: Utforkjøringen skjedde i et boligfelt i Juveveien litt ovenfor Svelvik sentrum.Politiet fikk melding om utforkjøringen klokken 21.25 lørdag kveld. To personer satt fastklemt i bilen, mens to personer kom seg ut.

Tre ambulanser, brannvesen og politi kom raskt til ulykkesstedet, samt to luftambulanser.

Lå fastklemt under bilen

En person ble liggende fastklemt under bilen. Han døde senere på Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål. En person fikk alvorlige brystskader. To personer ble lettere skadd og var i sjokktilstand da nødetatene ankom ulykkesstedet.

Klokken 22.00 meldte operasjonsleder Christian Gulli i Søndre Buskerud politidistrikt, at en person ble fløyet til Oslo med alvorlige brystskader.

Det ble jobbet med gjenoppliving av en person på stedet. Denne personen ble senere fløyet til Oslo mens han fikk livreddende behandling i helikopteret.

Erklært død kl. 01 i natt

Klokken 03 natt til søndag meldte politiet at en av de hardt skadde døde på Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål.

– Han ble erklært død i 01-tiden i natt, sier operasjonsleder Ann-Sofi Larsen i Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no søndag morgen.

Den omkomne er en 24 år gammel mann fra Svelvik. Han var passasjer i ulykkesbilen.

Føreren lettere skadd

Personen som fortsatt er alvorlig, men ikke livstruende skadd, er en 25 år gammel mann fra Svelvik. Han blir behandlet på Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål.

Føreren av bilen, en 26 år gammel mann fra Drammen, ligger på Drammen sykehus med lettere skader. Det gjør også den siste av passasjerene, en 24 år gammel mann fra Svelvik.

LES OGSÅ: Dramatisk rundvelt i skråning

Vitner: Fikk sladd i 40-60 km/t

Ulykkesbilen, en sedan 91-model, står nå på Vegvesenets trafikkstasjon i Tønsberg. Der vil Vegvesenets ulykkesanalysegruppe (UAG) foreta de tekniske undersøkelsene av bilen. De har også vurdert åstedet sammen med politiet.

Ifølge vitneobservasjoner skal bilen ha kjørt i cirka 40-60 kilometer i timen da den stupte utfor den bratte skråningen. Fartsgrensen på stedet er 30 km/t. Cirka 100 meter fra ulykkesstedet er det en fartsdump. Bilen hadde passert en lang nedoverbakke før den kjørte utfor.

– Bilen kjørte i retning Svelvik sentrum. I en høyrekurve skal bilen ha fått sladd. Føreren skal ha forsøkt å rette den opp og ta inn bilen på veien igjen, forteller operasjonsleder Larsen.

Det er ingen bremsespor på stedet, men bilen dro med seg to betongelementer, som fungerte som veisikring, i utforkjøringen.

LES OGSÅ: Krasjet i fjellvegg

Satt på terrassen da bilen stupte

Det var personer i huset rett ved der bilen landet på taket, som først meldte fra om ulykken. De satt på terrassen da bilen fløy gjennom lufta.

Politiet har ikke mistanke om at føreren skal ha kjørt i ruspåvirket tilstand, men det er rutinemessig tatt blodprøve.

– Resulatet av disse prøvene vil bli klar i løpet av neste uke fra Rettstoksikologisk, sier Ann-Sofi Larsen.

Kriseteamet, som ble satt i beredskap lørdag kveld, er operativt på Røde Kors-hytta i Svelvik.

Hit kan alle komme som har behov for noen å snakke med. Huset holder åpent fra klokken 17.00 og så lenge det er behov utover kvelden søndag.

LES OGSÅ: 13 drept i trafikkulykker i Buskerud i 2011

Kommentarer til denne saken