SVELVIK: Det er en kraftig forbedring av netto driftsresultat i 2013, med 25 millioner, som sørger for ny kurs.

Rådmann Gro Herheim (46) har hittil brukt ett år av livet sitt på å rydde opp i pengerotet i Svelvik.

– Jeg er overrasket over hvor fort vi har fått effekt av innsparingene våre. Nærmest fra dag én har vi sett resultater, sier rådmannen til Drammens Tidende.

LES MER: - Skaff deg pass før påske

Vil være i mål i 2017

Mest er det spart inn i helse- og sosialsektoren, med 20 millioner. De fem siste millionene har de øvrige sektorene tatt, mest vesentlig på barnehage. 22 årsverk, hovedsakelig i helse og sosial, er fjernet.

– Når skal dere være i mål med å betale ned hele det samlede driftsunderskuddet som var på 42 millioner?

– Vår plan er å komme i mål med det i 2017. Når vi har greid det, inviterer vi hele Svelviks befolkning til en heidundrende fest på Batteriøya, svarer Herheim.

LES MER: Traff blink med luksusjakker

Roser de ansatte

– Innsatsen deres betyr alt, uten deres store vilje og harde arbeid hadde vi ikke klart det, sier hun.

Varaordfører Inge Høyen (Sp) er veldig godt fornøyd.

– På bakgrunn av alt det Svelvik har vært igjennom det siste året, er driftsresultatet for 2013 rett og slett imponerende, sier han.

Høyen legger til at kommunen kjent pådro vi seg et driftsunderskudd i 2012 på 16,5 millioner. Dette kom på toppen av flere budsjettsprekker.

– Nå viser fjorårets driftsregnskap i realiteten en forbedring på hele 25 millioner, sammenlignet med 2012, når korrigerte tall legges til grunn, sier Høyen.

Varaordføreren mener at dette er en formidabel forbedring som viser at Svelvik nå er på rett vei. Han understreker at Svelvik er avhengig av solide overskudd i årene fremover for å kvitte seg med tidligere års driftsunderskudd på rundt 40 millioner kroner.

LES MER: Skutt under festmåltid